Verkiezingen 2018

Bergen, 26 januari 2018

De oudste lokale partij van de gemeente Bergen, de PK, presenteert haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen: Meer spreiding over de dorpen, meer jongeren én meer vrouwen. 

Lia Roefs, lijsttrekker en wethouderskandidaat met een schat aan ervaring op landelijk,- provinciaal,- én gemeentelijk niveau, is trots op de kandidaten op de kieslijst van de PK. Dat politiek ook kan binden en gezellig kan zijn blijkt wel uit de enorme groei in het aantal leden van de PK in de afgelopen jaren. Afgelopen vier jaar is er een hechte en gedreven club ontstaan in de PK. Lijstduwer Leo Ponjee spreekt zijn enorme waardering uit over de ontwikkelingen binnen de PK: “De PK leeft en bruist volop van energie!” Leo gaf afgelopen december zijn raadslidmaatschap over aan zijn dochter Claudia maar is niet weg te denken bij de PK. Het voorstel om Leo eervol als lijstduwer te plaatsen op de lijst, werd door alle leden enthousiast ontvangen. 

Wij zijn trots op onze nieuwe kandidaten uit Nieuw Bergen: Harry Bakker, extra borging op financiën en Thomas Sanders, bekend om zijn sociaal hart. Wim Olthof, wie kent hem niet: vaak in het dorp te zien onder de mensen met zijn hulphond Beemer en bekend om zijn blog op de PK website en zijn ingezonden brieven in de Limburger. En Lia Janssen, een verenigingsvrouw in hart en nieren, die weet wat er speelt. Samen met onze Bert Martens allemaal mensen met een hart voor onze gemeente. 

In Well hebben we prachtige kandidaten gevonden in de persoon van Wim van der Coelen en Pierre Krebbers. Bekende namen in Well en omgeving vanwege hun enorme inzet voor hun dorp. Wij zijn blij dat ze vinden, dat ze hun gedrevenheid het beste via de PK tot uitdrukking kunnen laten komen. 

Toen we onze rondgang maakten in Afferden zagen we hoe onze Jasmin Kajtazovic gekend is in zijn buurt en dorp. Nu ook Mariëlle van Est, een zorgexpert, zich bij ons voegt hebben we ook onze ogen en oren in Afferden geregeld. 

In Siebengewald hebben we een prachtige club met veel nieuwe mensen: Ans Valckx, Evelien Peters, Erik van Ekeren, Alfred Terwindt-Zhao en natuurlijk Jos Kersten. De problematiek rondom de mest en de geiten zal door deze mensen actief gevolgd en opgepakt worden. 

In Wellerlooi hebben wij helaas geen mensen kunnen vinden maar wij gaan er vanuit dat Lia op nummer 1 heel wat stemmen kan vergaren in verband met succesvolle samenwerking op dossiers als ’t Luukske, GreenTeam en de Keuvelkamer. Maar onze zoektocht naar leden, jong en oud, man en vrouw, gaat ook in Wellerlooi onverminderd door. 

De PK presenteert ook een mooie club van vier jongeren, die nu al hun steentje bijdragen aan de PK maar dat ook zeker in de toekomst gaan doen: Elise en Amaya Holten, Silas Sanders, prominent judoka uit Nieuw Bergen en Nickie Theeuwen uit Well, keeper van het eerste van EWC. Deze 4 jonge PK-leden schuiven nu al geregeld aan bij onze vergaderingen en geven hun inzichten over wat er speelt onder de jeugd van de gemeente Bergen. 

De PK vindt, en heeft dat ook ondervonden, dat er veel meer vrouwelijke inbreng mag komen in de politiek. Haantjesgedrag leidt nergens toe. Dat past ook niet bij de PK. Onze Jos Valckx op nummer 2 is wars van machtspolitiek en hij draagt ‘eerlijkheid’ en ‘geen kapsones’ hoog in het vaandel. Met Lia Roefs, Claudia Ponjee, Ans Valckx, Lia Janssen, Evelien Peters, Elise en Amaya Holten, Mariëlle van Est en Bianca van Sleeuwen als vrouwelijke leden op de lijst, heeft de PK een start gemaakt met een toekomst waarin de rol van de vrouw in de politiek vele malen groter is dan tot nu toe normaal was.

 

Kandidatenlijst PK Bergen

 

1. Lia Roefs, Bergen

2. Jos Valckx, Bergen

3. Claudia Ponjee, Bergen

4. Harry Bakker, Bergen    

5. Bert Martens, Bergen

6. Wim van der Coelen, Well

7. Thomas Sanders, Bergen

8. Jasmin Kajtazovic, Afferden

9. Wim Olthof, Bergen

10. Ans Valckx, Siebengewald

11. Marcel van Hest, ‘s-Hertogenbosch

12. Lia Janssen, Bergen

13. Pierre Krebbers, Well

14. Evelien Peters, Siebengewald

15. Amaya Holten, Bergen 

16. Elise Holten, Bergen

17. Nickie Theeuwen, Well

18. Silas Sanders, Bergen

19. Erik van Ekeren, Siebengewald

20. Mariëlle van Est-Wijers, Afferden

21. Bianca van Sleeuwen, Bergen

22. Joop Cornelissen, Well

23. Alfred Terwindt-Zhao, Siebengewald

24. Jos Kersten, Siebengewald

25. Cor Gramser, Bergen

26. Henny Lauf, Siebengewald

27. Koos van Eekeren, Bergen

28. Theo van Eupen, Bergen

29. Eric Dilweg, Bergen      

30. Leo Ponjee, Bergen

 

Klik hier om het verkorte PK Verkiezingsprogramma 2018-2022 te lezen.

Klik hier om het uitgebreide PK Verkiezingsprogramma 2018-2022 te lezen.

 

In ons verkiezingsprogramma spreken wij over de overlast van hondenpoep die door vele mensen in onze gemeente wordt ervaren. De PK wil daarom een Positief Hondenbeleid. Wij willen dat dit samen met hondenbezitters tot stand komt. Wat wij niet willen is de invoering van hondenbelasting omdat dit vaak averechts werkt op de overlast! U kunt hier meer over lezen in het rapport van B.A. Vollaard en P.W.C. Koning, beiden werkzaam bij het Centraal Planbureau: "Meer hondenontlasting door hondenbelasting".