Silas Sanders

De PK staat voor mij voor dé sociale partij die vindt dat iedereen erbij hoort en ervoor wil zorgen dat iedereen zich in de gemeente Bergen thuis voelt op een prettige manier. Een partij die zich inzet voor jong en oud en rijk en arm en mensen helpt wanneer het nodig is. Een partij waar eerlijkheid en gelijkwaardigheid de hoofdrol spelen.

Mijn naam is Silas Sanders, 24 jaar. Ik woon in Bergen bij mijn ouders en mijn zusje. Ik ben sinds augustus 2021 bezig met de politieopleiding. Ook in het dagelijks leven vind ik het belangrijk om er voor andere mensen te zijn. Ik ben een gezelsschapsmens en spendeer dan ook graag tijd met dierbaren. Inmiddels zet ik mij al meerdere jaren in voor de PK.

Iedere bewoner telt mee!

Ik heb mij aangesloten bij de PK omdat ik, net als de PK, sociaal ben. Ook ik behandel iedereen gelijkwaardig en wil zelf ook zo behandeld worden. Iedereen verdient een gelijke kans binnen de samenleving, waarbij de mens centraal staat. De gemeente Bergen is er voor iedereen en de PK zorgt er dan ook voor dat dit zo blijft: iedere bewoner telt mee! Er moet dus voor iedereen iets zijn wat de gemeente Bergen aantrekkelijk maakt. Daar werk ik graag samen met de PK aan mee.

"Samen met de PK wil ik de komende jaren werken aan vitale en leefbare kernen." 

Hierbij kijk ik vooral naar mijn leeftijdsgenoten. Wat is er voor nodig om hun hier te houden? Zij zijn degene die uiteindelijk de gemeente draaiende moeten houden. Ik wil mij er dan ook voor inzetten, om juist deze doelgroep te behouden in de gemeente.

Betaalbare starterswoningen

Wat ik daarvoor belangrijk vind, zijn betaalbare starterswoningen. Starters moeten knokken om ergens een plaats te krijgen. Vaak is dit nu nog buiten de gemeente. Maar is het niet veel beter dat starters gewoon in onze eigen gemeente kunnen blijven? Betaalbare starterswoningen hoeven niet groot te zijn. Het gaat er vooral om dat je op je eigen plekje kunt zijn en daarmee een start kan maken op de krappe woningmarkt.

Levendige dorpen

Ook moet er genoeg te doen zijn voor iedereen. Er zijn veel verschillende groepen, maar iedere groep heeft zijn eigen interesses. Wat belangrijk is, is dat er voor iedereen wat te doen is, om de interesse voor de gemeente Bergen te houden.

Leefbare dorpen

Verder wil ik werken aan het binden van onze bewoners aan zowel de natuur van de Maasduinen, als de winkelmogelijkheden in de gemeente. Een mooie en leefbare omgeving met voldoende faciliteiten, zorgt ervoor dat iedereen een reden heeft om te blijven.