Marcel van Hest

De PK is een partij die niet voor zichzelf opkomt maar juist voor de inwoners van de gemeente Bergen. Het maakt niet uit van welke komaf, familie of stand hij of zij is, iedereen is gelijk.

 

Mijn naam is Marcel van Hest, ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vriendin in Den Bosch. Mijn roots liggen echter in Bergen. Dat is ook de reden dat ik nog steeds erg begaan ben met onze gemeente en haar inwoners. In het dagelijks leven ben ik architect, aannemer en bestuurslid van Bouwend Nederland. Mijn hobby is mijn baan. Na verschillende opleidingen: MTS bouwkunde, HBO bouwkunde, TU architecture, TU architectural engineering, NTNU Noorwegen arkitektur, heb ik nu mijn eigen architectenbureau en aannemersbedrijf in Nieuw Bergen. In mijn vrije tijd voetbal en fiets ik graag en houd ik van reizen.  

 

 

 

‘Iedereen wil oud worden op de plek waar het hele leven voorbij gevlogen is.’

 

 

 

 

De PK staat niet voor maar juist achter de bewoners van de gemeente Bergen

De bewoner staat centraal en samen met de bewoners proberen we van Bergen een welvarende gemeente te maken en te houden waar het prettig wonen is voor iedere leeftijdscategorie. Woonklimaat en manier van wonen staan hier centraal in. 

De komende jaren ga ik mij inzetten voor de leefbaarheid in alle kernen. Of het nu tiny houses zijn of woonzorg oplossingen, hier zijn vele mogelijkheden in. Deze moeten beschikbaar zijn voor de inwoners van Bergen. Iedereen wil oud worden op de plek waar het hele leven voorbij gevlogen is. Dat is iets waar iedereen recht op heeft.

Daarnaast beschikken we in de gemeente Bergen over een goudstaaf waar we veel meer gebruik van moeten maken: De Maasduinen is een essentieel gebied in de Benelux. En Bergen is er het hart van! Dit moeten we meer waarderen en exploiteren zodat iedereen dit kan ervaren en bewonderen. 

De afgelopen jaren was ik lid van de commissie Ruimte en Economie, waar we vooral bezig zijn geweest met de ruimtelijke inpassing van de gemeente Bergen. Een onderdeel hiervan is het buitengebied waar het bestemmingsplan recentelijk voor gewijzigd is. Ook houden we ons bezig met de leefbaarheid en proberen we in de toekomst te kijken zodat de gemeente Bergen een dorp blijft waar iedereen zich thuis voelt.