Koos van Eekeren

Mijn naam is Koos van Eekeren, geboren en getogen in Bergen. Na mijn studie rechten in Nijmegen eind jaren zestig en de eerste jaren zeventig ben ik gaan werken in Zuid-Limburg bij de gemeente Heerlen in een juridische functie. In mijn studie tijd was ik reeds sterk betrokken bij sociaal maatschappelijke ontwikkelingen, hetgeen er toe leidde dat ik met medestudenten de rechtswinkel Venlo heb opgericht waar ik gedurende een aantal jaren in mijn vrije tijd werkzaam ben geweest.

Na mijn avontuur in Zuid-Limburg ben ik als algemeen jurist bij de gemeente Venray gaan werken en in 1978 weer komen wonen in Nieuw Bergen. Als lid van de PvdA was ik al snel betrokken bij de politieke activiteiten van de Progressieve Kombinatie. In de jaren tachtig en negentig ben ik gedurende een 15-tal jaren voor de PK raadslid geweest in de gemeenteraad van Bergen, waarvan 6 jaar als fractievoorzitter. Verder ben ik ook een groot aantal jaren lid geweest van het algemeen bestuur, waarvan 6 jaar als dagelijks bestuurder, van het Waterschap Peel en Maasvallei. Politiek zit blijkbaar wel in mijn bloed.

 

  

 
"Fatsoenlijke, integere en open politiek waarbij de slogan van de PK hout snijdt, 'mensen gaan voor stenen'!"     

 
 
 
  

 

Na mijn pensionering in 2010 als griffier van de gemeente Venray ben ik dan ook weer actiever geworden bij de PK als lid van het bestuur en in de commissie Ruimte en Economie, en in de PvdA- afdeling Maasduinen. Mijn drive voor de komende jaren is in ieder geval met het nodige realisme, zeker in een periode waarin het economisch ons landje redelijk voor de wind gaat, via o.a. de PK voor en met burgers in de gemeente Bergen te werken aan een voor jong en oud leefbare gemeenschap. Het op een verantwoorde manier inzetten van o.a. gemeenschapsgelden onder het motto de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.

Telefoonnummer Koos: 0485-342094

E-mail adres Koos: koosvaneekeren@gmail.com