Erik van Ekeren

Mijn naam is Erik van Ekeren. Ik ben in 1952 geboren in Sliedrecht en opgegroeid in Utrecht. In 1980 kocht ik met mijn toenmalige partner Els een huis in Nieuwegein. Doordat mijn broer met zijn gezin in Ottersum woont, heb ik deze mooie streek leren kennen. In 2004 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik naar Siebengewald verhuisd. Inmiddels woon ik hier al meer dan 13 jaar en heb ik meer aardige mensen leren kennen dan ik ooit in Utrecht en Nieuwegein gekend heb.

 

Ik ben erg geïnteresseerd in mensen en wat hen beweegt, geniet van muziek en ga graag naar live concerten van bekende en minder bekende artiesten. Ik houd van techniek, van oude tractoren tot nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie.

Bij de PK voel ik mij thuis vanwege het groene streven en omdat ze mensen niet uitsluiten. Landelijk stem ik Groenlinks en het sociale en groene van de PK, onafhankelijk van bedrijfsleven en/of religie, maakt dat ik graag bij deze club hoor. 

Het leukste vind ik de energietransitie, het kan niet snel genoeg gaan en uiteindelijk wint iedereen ermee! Ik merk nu met mijn 16 zonnepanelen dat ik mijn stroomgebruik meer dan dek. Dat wil ik ook met gas! Het lijkt me leuk de gemeente Bergen een voortrekkersrol te geven.

Het mooie is, dat de technologie er is, we moeten gewoon omdenken!  

Wat betreft "mijn leeftijdsgenoten", ze moeten de gelegenheid hebben, als ze dat willen, bij de gemeenschap betrokken te blijven. Ook moet het mogelijk zijn dat mensen die al hun hele leven bij elkaar zijn, bij elkaar kunnen blijven als één van de twee in een zorginstelling opgenomen wordt.