PK Fractievoorzitter Jos Valckx

Samenwerken aan een gemeente waarin iedereen mee kan doen !

Aijen, januari 2022 

Ik ben Jos Valckx, 57 jaar. Ik woon in mijn geboortedorp Aijen samen met Nicole en heb 2 studerende dochters van 21 en 23 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Inkoper bij MGG Netherlands B.V., maar in mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met mijn hobby-wijngaard en geniet ik van onze mooie omgeving. 

De PK is de partij die bij mij past: sociaal en opkomend voor de mensen die het, om wat voor reden dan ook, (tijdelijk) moeilijk hebben. De PK streeft eerlijke en fatsoenlijke politiek na, zonder spelletjes, met respect voor elkaar en zonder persoonlijk eigen belang. De PK is een lokale partij, maar kan altijd terugvallen op 3 grote landelijke partijen. De PK staat voor mensen, en zeker voor mensen die het op eigen kracht niet redden en een steuntje in de rug nodig hebben. We leven langzamerhand in een wereld van ieder voor zich, maar de PK staat net even voor dat stukje solidariteit oftewel “samen” waardoor iedereen er toe doet. 

Jeugd

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Belangrijk vind ik dat onze gemeente de moeite waard blijft voor onze jeugd. Bergen moet aantrekkelijk blijven voor onze jeugd en voor jonge gezinnen met kinderen.  We moeten het voor onze jongeren die elders gestudeerd hebben interessant maken om na hun studie weer terug te komen naar onze gemeente, zo blijft het leefbaar!  De sleutelwoorden hiervoor zijn: uitdagend werk in de regio, up-to-date woon-en leeffaciliteiten en koesteren van onze prachtige leefomgeving.

Leefbaarheid

Mijn aandacht, naast de sociale kant, gaat altijd uit naar de leefbaarheid in onze mooie dorpen. Initiatieven van inwoners zelf moeten altijd positief benaderd worden en waar mogelijk ondersteund met kennis en middelen. We wonen in een schitterende natuurlijke omgeving waar wonen, werken, recreëren en natuur hand in hand moeten kunnen gaan en begrip moet zijn voor elkaar. 

Bereikbaarheid

Omdat we geen voortgezet onderwijs meer binnen de gemeentegrens hebben dient er aandacht te zijn voor de bereikbaarheid voor scholen in de regio. Ik ben voor een gemeente die er is voor iedereen, en meedenkt in mogelijkheden. De gemeente zijn we met z’n allen en moeten we trots op kunnen zijn, zo kunnen we samen Bergen verzetten!

Voor contact met Jos bel je met 06-293 89 392 of mail je naar josvalckx@gmail.com