Jasmin Kajtazovic

Ik ben een sociaaldemocraat. Bij de PK wil ik me inzetten voor iedereen ongeacht kleur, geloof en herkomst.

 

Mijn naam is Jasmin Kajtazovic, geboren in 1963 in Velika Kladuša, Bosnië (voormalig Joegoslavië). Sinds 1996 woon ik met mijn vrouw en 2 kinderen van 20 en 29 jaar in Afferden. In onze gemeente telt iedereen mee en dat is iets wat mij persoonlijk zeer aan het hart gaat. Ik heb mijn geboorteland in 1995 moeten ontvluchten omdat niet iedereen meer meetelde. Samen met mijn vrouw en zoon liet ik mijn familie, vrienden, een mooie land - kortom, een groot deel van mijn leven - achter. Ik was toentertijd 32 jaar oud en elders een nieuw leven beginnen was niet gemakkelijk. Gelukkig koos ik voor een mooi land: Nederland. Naar mijn mening is Nederland een droomland voor iedereen die een normaal leven wil leiden en een mooie toekomst wil opbouwen.

 

In april 1996 kwam ik met mijn gezin in de gemeente Bergen wonen. Een jaar later werd mijn dochter hier geboren. Vanaf de eerste dag zijn de gemeente Bergen en haar inwoners goed voor ons geweest. Wij hebben ons altijd welkom gevoeld waardoor we ook konden participeren in de samenleving. Zo heb ik 5 jaar bij HRC Afferden gevoetbald en ben ik al 12 jaar bestuurslid van onze buurtvereniging (Oranjebuurt). Ik was 8 jaar lid WMO gemeente Bergen, ben fractielid afdeling PvdA BGMM en met trots fractielid van deze mooie lokale partij: de PK.

 

De PK staat voor eerlijk delen, samenwerken in de samenleving, mensen helpen, ondersteunen en beschermen. Extra aandacht van de PK gaat uit naar zorg en de kinderen die in armoede leven. Bij de PK werken wij samen aan een prettige, schone en leefbare woonomgeving. Wij willen de inwoners betrekken bij de ontwikkelingen en uitvoering van plannen in hun buurt. De mensen laten meedenken en meebeslissen is ons uitgangspunt.

 

De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan meer betrokkenheid in de samenleving. Ik mocht zelf meedenken en meedoen in mijn eigen dorp Afferden, bij de herinrichting van de Oranjebuurt. Een buitengewoon prettige ervaring. De drempels voor onze inwoners verlagen en het contact tussen de gemeente en haar inwoners verbeteren, dat is een doel van de PK waar ook ik mij voor blijf inzetten. Daarnaast zal mijn aandacht blijven uitgaan naar alle vrijwilligers en mantelzorgers. Zonder al deze mensen zakt onze hele samenleving in elkaar.