IN MEMORIAM LEO PONJEE

Op 13 februari ontvingen wij totaal onverwacht het droevige bericht dat Leo Ponjee, PK-lid,  oud raadslid, voormalig fractievoorzitter en huidig bestuurslid is overleden.

Leo was raadslid van 14 april 1998 tot 12 december 2017 en werd bij zijn afscheid benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de periode van 1998 tot 2014 was hij als fractievoorzitter van PK een prominent gezicht van de PK.

Leo bleef zich altijd betrokken voelen bij de PK én de PvdA en werd in 2017 lid van het bestuur van de PK. De PK heeft met zijn gedrevenheid en betrokkenheid  een groot icoon verloren. 

Leo ontdekte al snel na zijn politieke doop dat de Progressieve Kombinatie hem op het lijf geschreven was. De sterkste schouders, de zwaarste lasten, iedereen moet mee kunnen doen en “Mensen gaan voor Stenen”. Dat was de drijfveer voor Leo. Dat maakte hem jarenlang de gedreven politiek leider van de PK Bergen. Zowel in de coalitie als in de oppositie heeft Leo zich ingezet voor de zwakkeren in de gemeente Bergen en veel dingen voor elkaar gekregen.

Leo maakte vaak ook deel uit van de verkiezingscommissie van de PK en samen met wijlen Marcel Brand zorgde hij voor het  beste verkiezingsresultaat van de PK ooit, namelijk zes raadszetels en grootste partij van de gemeente Bergen.

Ook het handwerk schuwde Leo niet. Nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken bij het flyeren, het opnemen van spotjes en het met gevaar voor eigen leven ophangen van verkiezingsborden in lantaarnpalen.

Wat was hij trots dat zijn dochter Claudia in zijn politieke voetsporen trad.

Hoewel Leo niet meer fysiek aanwezig kan zijn binnen de PK, zal zijn inzet en gedrevenheid binnen de PK altijd in herinnering blijven.

Wij van de PK en de inwoners van de gemeente Bergen zijn hem grote dank verschuldigd.

Bestuur en Fractie PK Bergen