Evelien Peters

Mijn naam is Evelien Peters, 62 jaar jong, getrouwd met Jan en moeder van vijf zonen. 

 
Siebengewald

Alweer 15 jaar geleden zochten wij naar een plek met ruimte en rust, ergens  buiten. We hadden genoeg van de drukte van de stad. We vonden in Siebengewald een heerlijk nieuw thuis in een 100 jaar oude boerderij. De stallen en hooizolder aan de achterkant zijn verbouwd tot B&B. Het runnen van onze B&B is geweldig leuk en geeft voldoening: Nieuwe mensen ontmoeten en hun verhaal horen. De meeste gasten komen voor een weekendje of korte vakantie,  er-even-tussenuit, om te wandelen en te fietsen of zijn gewoon op doorreis.

Maar steeds vaker ook krijgen we gasten die er tussenuit moeten om tot rust te komen. Mensen met heftige verhalen waar we nog steeds van schrikken, over burn-out, relatieproblemen, misbruik of fysieke bedreiging. Wij zijn er niet om deze problemen op te lossen, maar wel om, naast de dagelijkse zorg, in ieder geval een luisterend oor te bieden.

Sporten heb ik altijd, behalve leuk, ook heel erg belangrijk gevonden. Dus ook voor onze kinderen. Zij hebben altijd bij een sportvereniging gesport. Ik ben zelf lid van Stormvogels'28, een hele fijne club. Ben als jeugdtrainer actief geweest en was jeugdvoorzitter. Nu alleen nog actief voor het jeugdwedstrijdsecretariaat.

"Het kunnen deelnemen aan sport en bewegen is voor alle kinderen belangrijk,
maar niet vanzelfsprekend….nog steeds niet!"

 

De sportverenigingen hebben naast het sportaanbod ook een verbindende functie. Naast het samen trainen en sporten, zijn er nog op verschillende andere manieren mensen met elkaar actief. Denk aan al die commissies die ervoor zorgen dat de vereniging draaiende blijft, maar ook aan de mannen van de onderhoudsploeg die wekelijks elkaar ontmoeten en samen werken aan het onderhoud van de velden.

De PK houdt het belang van alle mensen in het oog.  Kinderen/jongeren én ouderen die buiten de boot vallen als het gaat om voorzieningen, die dreigen buiten de samenleving, de gemeenschap te vallen, om die te ondersteunen, dat vind ik belangrijk. Daar ga ik graag samen met de PK mee aan de slag!