Evelien Peters

De PK is een partij voor en door mensen! 

Mijn naam is Evelien Peters, 57 jaar jong, getrouwd met Jan en moeder van vijf zonen: Jochem, Tim, Charlie, Tjeerd en Lloyd. Zo’n 10 jaar geleden zochten wij naar een plek met ruimte en rust buiten. We hadden genoeg van de drukte van de stad.

Siebengewald is heerlijk om te wonen, een dorp waar we ons direct thuis voelden. We hebben de achterkant van ons huis verbouwd tot een Bed & Breakfast. Het is geweldig leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hun verhaal te horen. Verder geniet ik van het buiten zijn en wonen, hardlopen en onze (huis-)dieren.

Sport heb ik altijd, behalve leuk, ook belangrijk gevonden. Dus ook voor onze kinderen. Zij hebben altijd gevoetbald of gekorfbald. Ik ben zelf ook lid van Stormvogels'28, een hele fijne club. Ik verzorg al jaren met veel plezier trainingen van een jeugdteam en was zo'n vijf jaar voorzitter van de jeugdafdeling. Ook ben ik zeer actief betrokken geweest bij de totstandkoming van de fusie met de jeugdafdeling van HRC'27 in Afferden. De fusie was noodzakelijk voor beide verenigingen door het teruglopen van het aantal nieuwe jeugdleden. De fusie zorgde voor een betere opbouw van de jeugdafdeling. Er worden minder kinderen lid van de voetbalvereniging, omdat er minder kinderen geboren worden. Daar hebben meer verenigingen last van. Voor de gemeente Bergen is het van belang dat het voetbal voor de jeugd blijft bestaan. 

 
De PK staat voor Samen leven, en vooral met elkaar

 

De PK houdt het belang van alle mensen in het oog. Na mijn studies HBO pedagogiek en HBO SPH heb ik jaren in de jeugdhulpverlening en in het verlengde daarvan in het beroepsonderwijs gewerkt. Kinderen/jongeren én ouderen die buiten de boot vallen als het gaat om voorzieningen, die dreigen buiten de samenleving, de gemeenschap te vallen, om die te ondersteunen, dat vind ik belangrijk. Dat gebeurt al heel veel, maar kan volgens mij beter en efficiënter. Er zijn heel veel manieren voor te bedenken. Daar ga ik graag samen met de PK mee aan de slag!