Verkiezingen 2022

Er zijn dit jaar weer gemeenteraadsverkiezingen! Woensdag 16 maart is de officiële verkiezingsdag maar vanwege de coronacrisis is er op 14 en 15 maart een mogelijkheid tot vervroegd stemmen.

De PK kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 wordt aangevoerd door een vrouw, onze huidige wethouder Leefbaarheid van de gemeente Bergen, Claudia Ponjee. Op nummer twee, drie en vier vinden we de raadsleden Jos Valckx uit Aijen, Wim van der Coelen uit Well en Harry Bakker uit Nieuw Bergen. Lia Janssen is sinds vier jaar actief in de gemeentelijke politiek op het gebied van ruimte en economie. Zij staat op plaats vijf van de PK kieslijst. Eén van de nieuwe gezichten binnen de PK is die van Aicha Zahidi op plaats acht. Zij zal zich na de verkiezingen gaan inzetten voor het sociale domein bij de commissie Samenleving.    

Wij hebben gekozen voor een evenwichtige man-vrouw verdeling en woonachtig in verschillende kerkdorpen. “Maar liefst 27 leden willen op de kieslijst van de PK staan. Ik ben blij met zoveel betrokkenheid binnen onze partij. Op plaats 1 tot en met 15 vinden we acht vrouwen en 7 mannen en ook dat vind ik persoonlijk een erg positieve ontwikkeling”, aldus onze lijsttrekker Claudia Ponjee.

Verder hebben wij, na overleg met zijn gezin, ervoor gekozen om onze Koos van Eekeren, als laatste eerbetoon, op onze kieslijst te laten staan.

Klik hier voor de PK kandidatenlijst.

 

Met trots presenteren wij ons verkiezingsprogramma:

 

‘SAMENLEVEN DOOR SAMENWERKEN IN BERGEN (L)’

Wij zijn van mening dat enkel door samenwerking grote en kleine maatschappelijke opgaven het hoofd kunnen worden geboden. Samenwerken loopt dan ook als een rode draad door alle hoofdstukken heen.

De PK wil samenwerken aan leefbare en levendige dorpen en aan een gemeente waar iedereen mee kan doen. Duurzaamheid en samen zorg dragen voor een aantrekkelijke groene gemeente staan hoog in het vaandel bij ons als de groene partij van de gemeente Bergen. Het vergroenen van Mosaïque en de schoolpleinen, in het kader van de hittestress, en een energietransitie die eerlijk moet zijn. 

Voor de komende vier jaren willen wij investeren in Kunst en Cultuur in de gemeente Bergen. “Door jarenlange bezuinigingen is dat een ondergeschoven kindje geworden in de gemeente Bergen. Daar willen wij, nu het financieel beter gaat met onze gemeente, verandering in brengen”, aldus onze lijsttrekker Claudia Ponjee.

Daarnaast spreken wij ons in ons verkiezingsprogramma uit tegen de verharding in de maatschappij, die inmiddels ook voelbaar is binnen de lokale politiek. Maar ook over integriteit, een onderwerp dat landelijk en provinciaal nog steeds de gemoederen bezighoudt.

Klik hier voor het uitgebreide verkiezingsprogramma. 
 
Klik hier voor de samenvatting van het verkiezingsprogramma.

 

Bij vragen of opmerkingen bent u welkom een e-mail te sturen naar infopkbergen@ziggo.nl

Ook wanneer u in de gemeente Bergen woont en liever een papieren versie van ons verkiezingsprogramma ontvangt, kunt u ons een mail sturen of bellen met 06-39579149.