Harry Bakker

Ik ben lid geworden van de PK omdat deze lokale politieke partij midden in de samenleving staat. Een partij die een luisterend oor heeft voor de mening van de inwoners van de gemeente Bergen.

Mijn naam is Harry Bakker, ben 59 jaar oud en geboren in Dedemsvaart (Overijssel). Mijn ouders hadden daar een gemengd agrarisch bedrijf en door de ruilverkaveling zijn wij met het gezin naar de Noordoostpolder vertrokken waar het boerenbedrijf werd voortgezet. Na de middelbare school in Emmeloord ben ik naar Detailhandelsschool gegaan en vervolgens naar de HEAO in Groningen. Mijn ouders waren ondanks hun eigen bedrijf grote aanhangers van Joop den Uyl (PvdA). Het sociaal democratisch gedachtengoed is bij mij met de paplepel ingebracht. Samen delen is samenleven en andersom samenleven is samen delen, staat bij mij nog steeds in hoofdletters. Ik ben ook nog steeds fan van de zogenaamde anticyclische begrotingspolitiek van Joop den Uyl. Hierbij springt de overheid bij als het economisch slecht gaat en heeft zij een terughoudende rol als het goed gaat.

 

Samen met Rufina, 4 kinderen en 3 kleinkinderen woon ik in Nieuw Bergen. Ik heb jarenlang in de accountancy gewerkt, daarna ben ik controller geweest bij de Radboud en een uitgeverij. De ziekte met de grote K heeft een aantal jaren zand in de motor gegooid maar nu werk ik als zelfstandig adviseur op financieel-economisch gebied en ondersteun bij het besturen en beheersen van organisaties. Daarnaast ben ik voorzitter van een grote hengelsportvereniging, penningmeester van de tennisvereniging en ik ben bestuurslid geweest van diverse andere verenigingen. In mijn vrije tijd zit ik graag met een hengel aan de waterkant genietend van de prachtige natuur in onze gemeente.

SAMENLEVEN = SAMEN DELEN”

Door mij bij de PK actief op te stellen hoop ik een rol te krijgen om de wensen en behoeften van de burgers te kunnen vervullen. Ik wil er zijn voor iedereen, zij die niet voldoende voor zichzelf kunnen opkomen, maar ook voor de mensen die zelf initiatieven ontwikkelen en een klein zetje in de goede richting kunnen gebruiken.

voor contact met Harry bel je met 06-138 577 85 of mail je naar harrybakker@home.nl