Eric Dilweg

Als je iets aan de samenleving wilt veranderen, dan moet je niet langs de kant lopen roepen maar meedoen én verantwoordelijkheid nemen. 

Mijn naam is Eric Dilweg en ik ben in 1952 in Bussum geboren. Maar al jaren woon ik samen met mijn vrouw Francis in Nieuw Bergen. Ik heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Inmiddels ben ik met pre-pensioen maar in mijn laatste baan was ik directeur van een landelijk opleidingsbedrijf in Koude,- en Klimaattechniek. Van origine ben ik leraar Wis,- en Natuurkunde. Mijn hobby’s zijn wandelen, lezen en reizen.

 

De PK wil dat iedereen zich moet kunnen ontwikkelen en meedoen in de Bergse samenleving.

Armoede mag niet voorkomen in de gemeente Bergen. Wij blijven ons inzetten voor goede zorg voor diegenen die het nodig hebben, jong of oud. Zorg moet makkelijk toegankelijk zijn, geld mag nooit een factor spelen bij de beslissingen omtrent de juiste zorg. 

Zo’n 20 jaar ben ik namens de PK actief geweest als gemeenteraadslid en in de commissie Samenleving. Ik heb mij daar altijd ingezet voor mensen die een steuntje in de rug nodig hadden. Nu als voorzitter van de PK, werk ik wat meer op afstand. Maar ik blijf wel altijd zeer betrokken bij de Bergse samenleving.