Lia Janssen

Altijd al had ik een grote interesse in politiek, gemeentelijk, landelijk en wereldwijd. Maar vooral door Lia Roefs, gepokt en gemazeld in de politiek, heb ik me aangesloten bij de PK. Lia is iemand die weet waar ze het over heeft en niet zomaar wat roept. Iemand die je zaken kunt toevertrouwen. 

Mijn naam is Lia Janssen, 58 jaar en geboren en getogen in Nieuw Bergen. Ik ben al mijn hele leven actief in het verenigingsleven, ik houd ervan onder de mensen te zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld al jaren lid van Toneelvereniging ‘De Ontknoping’ in Siebengewald. En tijdens de Carnaval treed ik graag op met mijn ‘Bergs Joekskoor’. Daar hoort ook ieder jaar een nieuwe schlager bij waarvoor ik op bestaande melodieën graag de teksten schrijf. Wie kent niet “de Erdmennekeswals”? 

De PK staat voor een samenleving die voor iedereen te doen moet zijn.

Samen met de PK wil ik me hard maken voor en met onze jeugd. Sport, spel, toneelspelen, zingen, enz., het is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het samen iets doen en neerzetten geeft geweldig veel voldoening. Het is belangrijk voor iedereen: voor de gezondheid, het zelfvertrouwen en als middel om erbij te horen. Het moet absoluut toegankelijk zijn voor alle jeugd en niet afhankelijk van de financiële situatie van de ouders! Samen met de PK zal ik mij daarvoor inzetten.

Verder gaat mijn interesse uit naar het Ruimtelijk Domein van de gemeente Bergen. De komende jaren wil ik me gaan verdiepen in de portefeuille Ruimte en Economie.