Lia Janssen

Mijn hele leven had ik al grote interesse in politiek, gemeentelijk, landelijk en wereldwijd. En de laatste 4 jaren is dit door deelname aan de Bergense politiek alleen maar toegenomen. Ik ben Lia Janssen, 62 jaar oud en geboren en getogen in Nieuw Bergen.

Als enige vrouw tussen alleen maar mannen

Voor de PK ben ik sinds 2018 commissielid voor het domein Ruimte en Economie. Als enige vrouw tussen alleen maar mannen! Dit kan natuurlijk niet meer in 2022 en ik ben dan ook blij dat de PK heel hard werkt om gelijkheid te creëren tussen vrouw en man. Zie onze verkiezingslijst maar eens. De eerste 15 plaatsen worden ingenomen door 8 vrouwen! En zo moet dat, veel meer evenwicht is noodzakelijk voor een goede vertegenwoordiging van onze inwoners in de Bergense politiek.

verenigingsmens

Altijd al ben ik actief in het verenigingsleven. Ik ben actief lid van toneelvereniging “De Ontknoping” in Siebengewald. Al bijna 30 jaar bezorgen wij mensen een leuke avond met een humoristische voorstelling. Ik zit ook in het bestuur waar ik het secretariaat beheer.
Tijdens carnaval (en ook daarbuiten) treed ik graag op met mijn Bergs Joekskoor dat ook alweer 13 jaar bestaat. Op bestaande melodieën schrijf ik teksten. Wie kent niet “De Erdmennekeswals”?

straattheater, openbare uitvoeringen en een poppodium

Ik vind cultuur, sport en kunst in verenigingsverband belangrijk voor jong en oud. Het creëert saamhorigheid, troost, plezier en inspiratie. Belangrijk voor een positieve mentale en fysieke gezondheid.
Ik ben liefhebber van straattheater, openbare uitvoeringen. Een poppodium om jongeren en muzikanten te faciliteren zou helemaal geweldig zijn. Samenwerken met de huidige verenigingen om dit voor elkaar te krijgen, kan op mijn volledige steun rekenen. En iedereen moet mee kunnen doen! Niemand mag door bijvoorbeeld een kleine portemonnee uitgesloten worden.

Hetzelfde geldt voor de energietransitie. Iedereen moet mee kunnen profiteren van Energielandgoed Wellsmeer, door het omlaag brengen van de afvalstoffenheffing of door het ontvangen van middelen voor het verduurzamen van je huis.

Samen met de PK wil ik mij voor deze, en natuurlijk ook voor alle andere zaken die onze mooie gemeente nog mooier maken, inzetten.