Amaya Holten

De politiek is mij met de paplepel ingegoten: mijn beide ouders zijn altijd veel met de politiek bezig geweest. Mijn vader was vroeger actief in de lokale politieke partij Burgerbelangen en mijn moeder sinds 4 jaar voor de PK.

 

Mijn naam is Amaya Holten. Ik ben 19 jaar en studeer Communicatie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven waar ik samen met mijn zus op kamers zit. In de weekenden en op vrije dagen ben ik echter altijd in mijn dorp Nieuw Bergen.

 

Ik ben lid van de PK omdat ik vanuit thuis vaker wat meekreeg over de PK Bergen en er zo zelf ook interesse voor heb ontwikkeld. Ik draag graag mijn steentje bij om de gemeente Bergen een fijne plek te maken en te houden voor alle inwoners. Verder ben ik lid geworden van de PK Bergen omdat ik vind dat jongeren in de politiek beter vertegenwoordigd moeten worden en een grotere rol zouden moeten krijgen, zij zijn tenslotte de toekomst van de gemeente Bergen. 

 

Ik vind het belangrijk dat in onze gemeente goed en persoonlijk gecommuniceerd wordt. En dan met name luisteren naar elkaar. Ik vind het belangrijk dat de drempel om naar het gemeentehuis te gaan verlaagd wordt en dat ambtenaren benaderbaar worden voor alle inwoners.

 

Inwoners zien geen gezicht bij de ambtenaar die de mail beantwoordt, wat het erg onpersoonlijk en onbenaderbaar maakt. Ik vind dat een 'open-deur' mentaliteit in en rond het gemeentehuis een must is om goed en persoonlijk te communiceren en zo de drempel naar het gemeentehuis te verlagen.