PK wil luiers niet weer bij het restafval

  PK wil luiers niet weer bij het restafval

  Als het aan het College van Bergen ligt, gaan de gebruikte luiers en incontinentiematerialen binnenkort weer in de grijze restafvalcontainer en verdwijnt de centrale verzamelcontainer hiervoor in elk dorp. Hiermee kan namelijk per huisadres per jaar 4 euro bespaard worden.

  PK organiseert discussieavond Zorg in de Toekomst

  PK organiseert discussieavond Zorg in de Toekomst

  In 2014 viert de Progressieve Kombinatie Bergen haar veertigjarig bestaan als politieke partij. In dit verkiezingsjaar doen zij dat niet door terug te kijken, maar vooral door vooruit te kijken naar de toekomst. Twee zaken, die mensen het meest raken, werk en zorg, worden binnenkort gemeentelijke taken.

  Leden stellen kandidatenlijst vast

  Leden stellen kandidatenlijst vast

  De Progressieve Kombinatie Bergen kiest haar â??werkersâ?? Op een goed bezochte ledenvergadering werd de definitieve kandidatenlijst van de PK voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 vastgesteld met als motto â??de PK werktâ??. Reeds eerder werd bekend dat Jos Valckx de lijst aanvoert.

  Girlpower bij PK Bergen

  Girlpower bij PK Bergen

  Op nummer 2 en 7 van de kieslijst van de PK vinden we 2 ambitieuze vrouwen. De één lijkt al haar hele leven in de politiek te zitten, de ander is een nieuwkomer. Toch is er een klik tussen deze 2 vrouwen die tot een bijzondere samenwerking leidt. Claudia Ponjee (42) is getrouwd en moeder van 3 kinderen, werkt als publieksvoorlichter van de Rijksoverheid, speelt piano en gitaar, zingt in de carnavalsgroep â??t Bergs Joekskoor en woont al haar hele leven in Nieuw Bergen. Lia Roefs (58) is politica in hart en nieren: van wethouderschap in de gemeente Bergen, naar politiek Den Haag en nu in de Provinciale Staten van Limburg. Samen praten zij over Bergen, de politiek en natuurlijk de PK waarvoor beide dames op de kieslijst staan.

  Lijsttrekker PK Bergen

  Lijsttrekker PK Bergen

  Jos Valckx uit Bergen is tijdens de algemene ledenvergadering van de Progressieve Kombinatie ( PK ) Bergen op 29 november gekozen tot lijsttrekker bij de a.s. gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Valckx (49) neemt het stokje over van Leo Ponjee, die zeker nog actief en verkiesbaar zal blijven voor de PK bij de komende gemeenteraads-verkiezingen op 19 maart 2014. De definitieve kieslijst zal 2 januari a.s. bekend gemaakt worden.

  Begroting 2014

  Begroting 2014

  Voor U ligt de programmabegroting 2014 welke we vandaag behandelen. Deze begroting is tot stand gekomen met nadrukkelijke inbreng van alle fracties, welke in meerdere sessies betrokken zijn geweest om een duidelijke richting te geven aan het toekomstige beleid.

  Gratis WiFi binnen Mosaique

  Gratis WiFi binnen Mosaique

  De schop is inmiddels daadwerkelijk de grond in gegaan om het Raadhuisplein in Nieuw Bergen om te toveren tot een eigentijds winkel- en verblijfsgebied. Gratis en vrij toegankelijk WiFi is, in deze tijd, in dit soort gebieden niet meer weg te denken volgens PK- raadslid Jos Valckx en maakt het gebied zeker voor de jongere generatie nog aantrekkelijker. Onbeperkt toegang tot internet en E-mail via een smartphone, tablet of laptop is tegenwoordig vanzelfsprekend, aldus Valckx.

  Leefbaarheid Bergen in gevaar !

  Leefbaarheid Bergen in gevaar !

  De PK is onaangenaam verrast met de melding van college van Burgemeester en Wethouders dat met Optisport een overeenkomst is gesloten waarmee het zwembad in den Asseldonk gesloten gaat worden.

  Motie PK helaas verworpen!!

  Motie PK helaas verworpen!!

  Op donderdag 30 mei is er een door de PK aangevraagd spoeddebat gehouden over het in de Limburger geplaatste artikel over de sluiting van het zwembad en sportaccommodaties in de gemeente Bergen. Onder de betrokken inwoners en verenigingen was een enorme commotie ontstaan over deze berichtgeving. Dit bleek al zeker uit de bomvolle publieke tribune in de raadszaal, zelfs de burgemeester was verrast en had een dergelijke opkomst nog niet gezien. Hieruit blijkt hoe betrokken de inwoners en verenigingen kunnen zijn, en dat ze best bereid zijn hun mening te geven en te delen als ze daarom gevraagd worden. Probleem nu is echter dat het ze niet gevraagd zijn. Het gemor op de publieke tribune liet dat duidelijk merken, onze burgers zijn gewoon boos. Het CDA en VVD kunnen hun borst nat maken bij de komende verkiezingen in maart 2014.

  Heukelomse Beekdal gaat op de schop

  Heukelomse Beekdal gaat op de schop

  Tussen grofweg Heukelom en Aijerdijk stroomt de Heukelomsebeek, in de volksmond beter bekend als "de Leijgraaf". De laatste decennia na een grootscheepse ruilverkaveling in de jaren 70 is dit gebied grenzend aan deze beek vooral in gebruik geweest als agrarisch gebied, hoofdzakelijk als weiland door meer dan 10 agrariërs.