PK-informatie avond Armoedebeleid

  PK-informatie avond Armoedebeleid

  Voor het derde jaar op rij organiseert PK Bergen een informatie avond. Deze keer wil de PK met u van gedachten wisselen over het nieuwe Armoedebeleid dat momenteel door de gemeente gemaakt wordt.

  PK Bergen op de bres voor bomen in Aijen en Bergen

  PK Bergen op de bres voor bomen in Aijen en Bergen

  De geplande kap zou een kaalslag van ongekende omvang betekenen voor de 2 dorpen en dorpsaanzichten compleet veranderen. Onacceptabel volgens Martens. Zeker de beeldbepalende en soms al erg oude gezonde bomen zouden gespaard moeten worden. Dan de dijk maar enkele meters verplaatsen!

  OPROEP PK: MAAK BERGEN VINDBAAR!

  OPROEP PK: MAAK BERGEN VINDBAAR!

  Na onderzoek door PK Bergen is gebleken dat, in tegenstelling tot de oorspronkelijke visie van Leisure Port (VVV), ‘Liefde voor Limburg’ geen gedifferentieerde prijzen berekent voor het deelnemerspakket regiopromotie. Voor kleine ondernemers blijkt dit drempelverhogend te werken.

  Nieuw Peuterspeelzalenbeleid

  Nieuw Peuterspeelzalenbeleid

  Een belangrijk agendapunt bij de vergadering van de gemeenteraad van Bergen dinsdag 10 november was het beleid omtrent de peuterspeelzalen. De inzet van het college en de coalitiepartijen PK en CDA was hierbij de ouderbijdrage te koppelen aan het inkomen. Immers, de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Geheel in de lijn der verwachting was de VVD hierop tegen. Maar onverwacht en verbazingwekkend stemde ook de fractie KERN tegen.

  Den Asseldonk heropend

  Den Asseldonk heropend

  Wethouder Roefs en Erwin van Iersel, algemeen directeur van Optisport, hebben afgelopen vrijdag Den Asseldonk heropend. Het is nu een multifunctionele accommodatie.

  PK Participatie-Koffertje ‘Fiets Voucher’

  PK Participatie-Koffertje ‘Fiets Voucher’

  Een paar weken geleden namen onze fractieleden Eric Dilweg en Leo Ponjee contact op met Ida Basten van Vrijwilligerszorg Bergen met de vraag of PK Bergen de Vrijwilligerszorg een om meerdere vouchers mocht aanbieden uit het PK Participatie-koffertje. Ida reageerde enthousiast en wilde graag gebruik maken van onze ‘Fiets Voucher’voor een meneer uit Nieuw Bergen die wat stimulans en aanspraak nodig heeft.... Een afspraak werd gemaakt.

  PK Participatie-Koffertje ‘Muziek Voucher’

  PK Participatie-Koffertje ‘Muziek Voucher’

  Tijdens de begrotingsbeschouwingen, eind 2014, boden wij de wethouder van Samenleving “Het Participatie Koffertje” aan. Het koffertje, gevuld met vouchers, is bedoeld als een klein gebaar met een oproep aan anderen dit te zien als voorbeeld. Een voorbeeld om als politiek de daad bij het woord te voegen.

  Progressief

  Progressief

  Ik wil het met u hebben over de ‘P’ van de PK. Afgelopen maanden is er veel veranderd, vernieuwd. Er is veel beweging, er wordt niet stilgestaan. En niet alleen op gemeentelijk niveau. Je ziet het ook bij ondernemers en burgers (denk aan winkeliersvereniging Mosaique), Dorpsraad i.o. (Nw Bergen) , Afferden (Zorgvragers worden zorgaanbieders), Goederenbank, Luukske en Taste & Go , enz. Allen zijn vooruitstrevend bezig.

  Pinbox snel terug in Siebengewald

  Pinbox snel terug in Siebengewald

  Een aantal maanden geleden is de pinautomaat in Siebengewald door de Rabobank weggehaald. Hierdoor moeten de inwoners naar omliggende dorpen om geld te pinnen. De PK heeft er nu samen met het CDA voor gezorgd, middels een initiatiefvoorstel, dat er een versnelde medewerking komt aan de bouw van een pinautomaat. VVD en KERN stemden tegen.

  Verslag Raadsvergadering 22 september 2015

  Verslag Raadsvergadering 22 september 2015

  De initiatiefvoorstellen van KERN en VVD inzake intrekking van voorbereidingsbesluit Siebengewald werden door ons en het CDA niet gesteund. Wij kwamen, samen met het CDA, met een eigen initiatiefvoorstel wat op maat gemaakt was voor de ondernemer en het plaatsen van een pinautomaat van de Rabobank op korte termijn mogelijk maakt. Het college volgde dit initiatiefvoorstel van de heren Bert Martens (PK) en Straatman (CDA). Onbegrijpelijk was het dat, bij de stemming over dit onderwerp, zowel de VVD als KERN tegen plaatsing van de pinautomaat was.

  PK Bergen zegt ‘ja’ tegen filmproject

  PK Bergen zegt ‘ja’ tegen filmproject

  PK Bergen zegt ‘ja’ tegen het filmproject van Filmbedrijf EMS Films. Marcel van Hest, commissielid van PK Bergen, is enthousiast over het feit dat EMS Films juist onze gemeente heeft uitgekozen voor hun nieuwe project.