Leden stellen kandidatenlijst vast

De Progressieve Kombinatie Bergen kiest haar “werkers”

Op een goed bezochte ledenvergadering werd de definitieve kandidatenlijst van de PK voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 vastgesteld met als motto “de PK werkt”. Reeds eerder werd bekend dat Jos Valckx de lijst aanvoert.

Het was voor de leden een aangename verrassing , toen Lia Roefs als nummer 2 op de lijst werd voorgedragen. Zij werd met grote instemming verkozen. Lia is een bekende in de Bergense politiek. Zij was namelijk de eerste vrouwelijke wethouder in Bergen, maar niet alleen dat, zij was tevens de eerste wethouder van PK huize. Na een periode van 8 jaar als wethouder werd zij lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Daar kreeg zij als woordvoerder Verkeer en Waterstaat landelijke bekendheid op diverse terreinen. Op dit moment is zij lid van de Provinciale Staten in Maastricht met ruimtelijke ordening in haar portefeuille. “De cirkel is nu rond”, zo zegt Lia nu. “Ik was nog nooit eerder raadslid, en onze prachtige gemeente gaat mij aan het hart. Graag zet ik mijn ervaring en mijn netwerk in om te werken voor de inwoners van onze gemeente. Zij hebben mij tenslotte ook veel gegeven”.

Leo Ponjee, die gedurende bijna 16 jaar fractievoorzitter en het gezicht van de PK was, vinden we op plaats 3.

Bert Martens is op 4 een nieuw gezicht is binnen de PK. Altijd al een trouwe volger en sympathisant van de PK en vooral bekend als lid van onze brandweer en actief in veel vrijwilligerswerk zoals het kindervakantiewerk.

Op 5 vinden we Stephan Franssen, de secretaris van de PK, die het als een uitdaging ervaart om in de Raad te komen. Op 6 Alfred Terwindt uit Siebengewald en op 7 Claudia Ponjee uit Nieuw Bergen.

Na Claudia is het podium voor 3 jongeren uit onze gemeente Joris Derks uit Afferden, Ingrid Weerts uit Siebengewald en Rick Franssen uit Nieuw Bergen. Marcel van Hest sluit dit rijtje nieuwelingen af.De PK heeft aldus ook haar toekomstige werkers in de steigers gezet.

Onze coryfeeën Koos van Eekeren en Theo van Eupen, die de PK nog nog zeer regelmatig met raad en daad ondersteunen, zijn onze lijstduwers.

De definitieve keuze voor een wethouderskandidaat is nog niet gemaakt, temeer daar we beschikken over een aantal interne en externe kandidaten, waaruit het moeilijk kiezen is gezien de grote bestuurlijke ervaringen die deze mensen meebrengen.

De PK beschikt over een uitgebalanceerde kandidatenlijst die in staat is om zich duidelijk en sterk te profileren in onze samenleving, en die klaar is om bestuursverantwoordelijkheid te nemen en te dragen.