Lijsttrekker PK Bergen

Jos Valckx uit Bergen is tijdens de algemene ledenvergadering van de Progressieve Kombinatie ( PK ) Bergen op 29 november gekozen tot lijsttrekker bij de a.s. gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Valckx (49) neemt het stokje over van Leo Ponjee, die zeker nog actief en verkiesbaar zal blijven voor de PK bij de komende gemeenteraads-verkiezingen op 19 maart 2014. De definitieve kieslijst zal 2 januari a.s. bekend gemaakt worden.

Door het kiezen voor Jos Valckx kiest de PK voor een nieuw gezicht en nieuw elan. Valckx is sinds 2006 raadslid voor de PK en sedert 2002 actief voor de PK als commissielid en dus geen onbekende binnen de Bergense politiek. Verder is hij landelijk lid van de PvdA.

Jos is geboren en getogen in Aijen/Bergen, woont samen met Nicole en heeft 2 dochters van middelbare schoolleeftijd en is altijd actief geweest in de Bergense en Aijense gemeenschap. Ruim 25 jaar was hij bestuurslid van Jong Nederland Bergen, waar hij o.a. voorzitter was van de bouwcommissie van de in 2003 gerealiseerde Blokhut het Degensven. Ook was hij kartrekker en voorzitter van de Dorpsraad Aijen die binnen de Aijense gemeenschap een belangrijke rol vervuld en is hij lid van het Aijense Gilde.

In het dagelijks leven is Valckx werkzaam als inkoper bij MGG Netherlands B.V. in Nieuw Bergen, een technisch productiebedrijf en met 200 werknemers één van de grootste werkgevers binnen de gemeente. Valckx heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en heeft zich, middels diverse opleidingen o.a. NEVI, verder bekwaamd in het inkoopvak.

Valckx is zeer betrokken bij het wel en wee van de gemeente Bergen en zich zeer bewust in wat voor een prachtige gemeente wij wonen en leven, maar dat we er ook voor moeten zorgen dat dit in de toekomst zo blijft.