Verjonging op de kieslijst van PK Bergen!

De PK Bergen bestaat niet alleen uit ervaren werkers: de ‘oude rotten’ in het vak. De PK Bergen bestaat ook uit jonge mensen. Hun inbreng is van groot belang voor de PK. Op de nummers 8, 9, 10 en 11 vinden we respectievelijk Joris Derks (20) uit Afferden, Ingrid Weerts (16) uit Siebengewald, Rick Franssen (19) en Marcel Van Hest (29), beiden uit Nieuw Bergen. U vraagt zich misschien af wat de reden is dat zij op zo’n jonge leeftijd al met politiek bezig zijn. Graag vertellen zij het u door antwoord te geven op een 2-tal vragen.

Waarom hebben jullie je aangesloten bij PK Bergen?

Joris: Ik ben een sociaal ingesteld persoon en vind dat we er samen voor moeten zorgen dat we het goed, leuk en gezellig met elkaar hebben in onze gemeente. De PK staat voor een sociaal en gelijkmatig gemeentelijk beleid. Dus samen de problemen op lossen maar ook samen de opgeloste problemen vieren. Dat vind ik belangrijk. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de politiek. Door het JOPO project op het Elzendaalcollege in Gennep ben ik bij de lokale politiek terecht gekomen.

Ingrid: Ik heb mij aangesloten bij PK Bergen omdat ik landelijk lid ben van D66 en de PK daarbij het best aansluit. Het vernieuwende, de progressiviteit van de PK spreekt mij aan en lokale politiek is erg dichtbij en dus interessant. Bovendien vind ik het standpunt van de PK op bijvoorbeeld het gebied van onderwijs erg sterk: kwaliteit van het onderwijs staat voorop en een goede opleiding leidt tot goed werk.

Rick: Ik ben de lokale politiek ingegaan omdat er hier in de gemeente een hele hoop aan het verdwijnen is en er helemaal niks meer te doen is. Door de jaren heen zie ik de gemeente uitgekleed worden en dat is jammer. De politiek stelt me in staat om mijn stem te laten horen en zo hopelijk bij te dragen aan verbeteringen in onze gemeente. Ik zie dat er bij de PK, meer dan bij andere partijen in Bergen, aandacht besteed wordt aan het behoud en creëren van voorzieningen en dat vind ik belangrijk. Ik was al lid van GroenLinks en de PK is ook de enige partij die groen en duurzaam prominent in haar verkiezingsprogramma heeft staan en dat ook waar maakt.

Marcel: PK Bergen is de partij die oordeelt vanuit de inwoner van de gemeente Bergen en niet naar de grootste prater. Dat is iets dat bij mij past en mij aanspreekt. Inherent aan eisen staan wensen. De PK weet hierin al enkele jaren een goede balans te vinden. In allerlei vlakken denkend vanuit de inwoner en niet denkend in het zieltjes winnen.

 

(Op de foto Joris Derks, Rick Franssen, Ingrid Weerts en Marcel van Hest)

Waar willen jullie je de komende 4 jaar voor gaan inzetten. Wat vind jij belangrijk voor de gemeente Bergen? Voor je leeftijdsgenoten? Voor de mensen waarmee je begaan bent?

Joris: Het is belangrijk dat er een breed scala aan volksvertegenwoordigers gaat ontstaan in onze gemeente. Om een zo goed en breed mogelijk beleid te maken is het belangrijk dat we volksvertegenwoordigers hebben van verschillende leeftijd, geslacht en afkomst. Alleen op die manier kunnen we werken aan een gemeente waar je graag woont en werkt. Een programma maken om scholieren van het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met de lokale politiek is een eerste stap in die richting. Het maken van zo’n programma is een punt waar ik mij graag de komende vier jaar voor wil inzetten.

Ingrid: Als jongere spreekt onderwijs me heel erg aan, omdat ik zelf scholier ben. Voor mij is onderwijs erg belangrijk. Hoe beter het onderwijs, hoe intelligenter de mensen in een samenleving en hoe beter de samenleving in het algemeen.

Rick: Er zijn 2 punten die in mijn ogen extra aandacht verdienen: behoud en uitbreiding van de natuur en het uitbreiden naar groene energie. De natuur en het milieu zijn in mijn ogen namelijk heel erg belangrijk. De natuurgebieden in onze gemeente maken onze gemeente niet alleen gezonder maar ook aantrekkelijker. Ook zijn de natuurgebieden het thuis van veel dieren en dat moet bewaard blijven. Ook vind ik het belangrijk om de overgang naar groene energie te stimuleren. We kunnen niet eeuwig doorgaan op de manier zoals we dat nu doen en we zullen verder moeten kijken om generaties na ons een kans te bieden.

Marcel: Lessen uit het verleden kunnen we gebruiken voor de toekomst. Want werkgelegenheid en leefbaarheid zijn essentieel voor het bestaan in onze kernen. Ik heb een eigen bedrijf. Ik ben architect en heb een aannemersbedrijf en weet als geen ander hoe belangrijk het is om werk te hebben en werk te houden. Ik wil me de komende vier jaar inzetten voor behoud van leefbaarheid en bouwen aan een betere toekomst voor onze gemeente. De PK WERKT! en ik ook.

De jarenlange ervaring van Jos Valckx, Lia Roefs en Leo Ponjee, die met z’n drieën bovenaan de lijst staan, garandeert dat de gemeente Bergen in goede handen is. Zij staan niet alleen open voor de nieuwe ideeën van deze groep jongeren, zij weten door jarenlange ervaring ook de juiste wegen te bewandelen om te helpen die ideeën te realiseren. Al deze PK-werkers zijn met elkaar gedreven om het beste voor onze gemeente voor elkaar te krijgen! Voor u willen zij aan het werk gaan, want de PK WERKT!