Winterbus naar S.G. Metameer Stevensbeek?

Al geruime tijd hebben we in de gemeente Bergen geen voortgezet onderwijs meer. Leerlingen zijn aangewezen op voortgezet onderwijs in met name Boxmeer, Gennep, Venlo, Venray en Stevensbeek. In de praktijk komt het er op neer dat honderden leerlingen dagelijks 15 tot 30 km moeten fietsen of 1½ à 2 uur moeten bussen. In principe zijn alle scholen met de bus bereikbaar, al wordt Boxmeer al lastig en Stevensbeek is vanuit onze gemeente alleen met een “wereldreis” bereikbaar, aldus PK raadslid Jos Valckx.

De PK wil zich hard maken voor een busverbinding vanuit onze gemeente (Siebengewald, Bergen en Afferden) naar Metameer in Stevensbeek voor met name de wintermaanden december t/m maart. Het is voor ouders bijna niet te organiseren om het in deze maanden, als het dermate slecht weer is dat fietsen bijna geen optie meer is, te organiseren om hun kinderen te brengen en te halen.

De PK gaat zich inzetten om deze verbinding op te nemen in de nieuwe concessie voor het streekvervoer, zodat het een reguliere busverbinding wordt en Bergen aantrekkelijker wordt als woonplaats voor gezinnen met kinderen.

Hier mee willen we de gemeente Bergen weer wat aantrekkelijker maken voor gezinnen met schoolgaande kinderen, iets wat volgens de PK hard nodig is. 
Wij zullen met S.G. Metameer en gemeente in discussie gaan hoe hier een oplossing voor gezocht kan worden aldus Jos Valckx.