Visie Duurzaam Sportpark Bergen

De visie van het Kernteam Duurzaam Sportpark op het te ontwikkelen centrale sportpark, is gericht op het creëren van een duurzame, toekomstbestendige sportomgeving. In de visie staat het sportpark centraal als een ontmoetingsplek voor zowel sporters als niet-sporters, waar gezondheid, welzijn en sociale cohesie worden gestimuleerd. Het sportpark moet toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd, fysieke mogelijkheden of sportniveau.

De PK heeft al in haar verkiezingsprogramma aangegeven dat het woord SAMEN een speciale betekenis heeft voor ons. Wij zullen het samen met iedereen, burgers, verenigingen en politiek moeten doen. Geen probleem maar een uitdaging. 

Het college heeft inmiddels een motie uitgevoerd waarin een beginsel onderzoek werd gedaan over samenwerking tussen diverse sportverenigingen, groot en klein. Van voetbal tot volleybal, padel, tennis, scouting, ruitersport enz. Hier is een kernteam voor opgericht onder leiding van Jos Kersten. Dit kernteam heeft een visie gepresenteerd onder de titel “Visie duurzaam sportpark”. De PK is erg blij met deze visie omdat deze naadloos past in de visie van de PK. Wij worden blij van de samenwerking die er nu al is tussen de verschillende sportverenigingen, maar ook met de KBO, de jongerenwerker, Bergen Dementie Vriendelijk, en ga zo maar door! 

Want ook voor wat betreft de ontwikkeling van een nieuw sportpark, zit de kracht in Samenwerking! De jeugd heeft de toekomst. Door in kinderen en jongeren te investeren, werken we samen met hen aan een gelukkige, leefbare en houdbare samenleving. Nu én in de toekomst. Een veilige omgeving, ruimte om buiten te spelen, kennis en vaardigheden kunnen opdoen, kunnen deelnemen aan sociale en culturele activiteiten en sporten zijn daarvoor belangrijke ingrediënten. 

Wel zullen wij nog extra aandacht vragen voor kansgelijkheid. Zodat het een sportpark wordt waar iedereen mee kan doen!

Meer informatie over de ontwikkelingen vindt u op de website van Sportpark Bergen.