Koninklijke onderscheidingen

PK Bergen feliciteert de acht inwoners van onze gemeente van harte met hun Koninklijke onderscheiding!!!

Tijdens de Lintjesregen van afgelopen dinsdag hebben acht inwoners van onze gemeente een Koninklijke onderscheiding ontvangen: (v.l.n.r.) Cees van Haperen, Vic Timmermans, Tiny School, Sjraar Theeuwen, Ans Duijf-Peeters, Martin Arntz, Ton Wijnhoven en Jan Straatman.

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen worden Koninklijke onderscheidingen in de Orde van de Nederlandse Leeuw en in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Dit jaar is er ter gelegenheid van Koningsdag in totaal aan 2.752 personen een Koninklijke onderscheiding verleend.

Bij de beoordeling van de voordracht voor een lintje, wordt gekeken of de persoon die is voorgedragen bijzondere dingen voor de maatschappij heeft gedaan. Dit kunnen bijzondere prestaties zijn die die persoon naast zijn of haar werk heeft verricht. Bijvoorbeeld in het verenigingsleven. Ook kan iemand een onderscheiding krijgen voor buitengewone prestaties in zijn of haar werk. Die verdiensten moeten dan wel een breed belang hebben voor de samenleving.