2016

  2016

  Het jaar 2016 is begonnen. Wederom een spannend jaar voor mij als wethouder Samenleving.

  Rust

  Rust

  Het lezen van de kranten en de diverse bladen van afgelopen weekend bracht mij weer tot mooie inzichten. Het jaar nadert zijn einde.

  Thuis

  Thuis

  In Den Haag was voor iedereen heel duidelijk dat ik een Limburgs Kamerlid was, gegeven mijn zuidelijke tongval. Als ik na een vakantie weer voor de klas stond in Ubbergen deden de leerlingen steevast pogingen om die tongval na te doen en lieten hun zinnen allemaal zangerig verlopen.

  Onbenut geld armoedebestrijding

  Onbenut geld armoedebestrijding

  Dit najaar gaan we het armoedebeleid in Bergen herzien. Het stamt uit 2007. Moet er wat bij? Kan er wat af? Moet het anders? De tijden zijn natuurlijk veranderd. Je kunt je bijvoorbeeld niet meer voorstellen dat een kind voortgezet onderwijs kan volgen zonder computer. Wat niet veranderd is, is het bestaan van armoede.

  Loslaten

  Loslaten

  Ik heb veel ervaring maar het loslaten van kinderen op de maatschappij hoort er niet bij. Lijkt me een heel lastig proces. Als ik vroeger met mijn klas al fietsend op excursie ging, reed ik voorop omdat ik het destructieve verkeersgedrag van de leerlingen niet kon aanzien en zelf voortdurend plaatsvervangend op de rem stond. Ik moet daar aan denken als ik gewezen word op het gevaarlijk gedrag van kinderen als ze de nieuwe toren in Bergen beklimmen.

  lef

  lef

  Als ik bij mij thuis aan tafel zit, kan ik sinds kort de mensen zien, die het gewaagd hebben om de nieuwe toren van Mosaïque te beklimmen. Dat getuigt van lef. Lef staat ook in het gewenste profiel van onze ambtenaren. Lef hebben ook bestuurders nodig om iets tot stand te brengen. Zonder lef bereik je niets, blijft alles bij het oude en laten we wel wezen in Nieuw Bergen was “niets doen geen optie”, zoals Wilbert Pothoff van Destion ons voorhield.

  Inspiratie

  Inspiratie

  Tijdens NLdoet mocht ik het startsein geven voor het GreenTeam in Wellerlooi. 20 vrijwilligers van KBO en ’t Luukske bevorderen de leefbaarheid in de kern Wellerlooi. Handen en voeten voor de omgeving, maar ook ogen en oren voor de buurt.

  Problemen met uw PGB? Wij helpen u graag!

  Problemen met uw PGB? Wij helpen u graag!

  Ik vertel u vast niets nieuws, als ik het hier wil hebben over de nieuwe zorgtaken die de gemeente per 1 januari vervult. Met spanning keken wij uit naar die datum. Waren onze voorbereidingen afdoende? Kunnen we de zorg bieden, die onze inwoners nodig hebben? Is ons Klant Contact Centrum en ons Sociaal Team er klaar voor?

  2015!

  2015!

  Mede namens burgemeester Pelzer en wethouder Buiting wens ik u allen een mooi 2015 toe. Het wordt een spannend jaar. Lukt het ons iedereen van de benodigde zorg te voorzien? Slaagt Mosaïque in haar opzet? Kunnen we meer mensen aan het werk krijgen? Armoede beter bestrijden? Meer accent op wat kan de gemeente voor ú doen?

  Dorpsradenronde

  Dorpsradenronde

  Het College van Bergen brengt deze maanden een bezoek aan alle dorpsraden; iets anders van opzet. Kwamen de raden vroeger voor een uurtje naar de kamer van de burgemeester. Nu gaan wij op locatie en trekken twee uur uit voor ons bezoek.

  BUREN

  BUREN

  Vanmorgen las ik in het Volkskrant Magazine het probleem van een mevrouw, die wel altijd voor het huis, de post en het vuilnis van buren in de straat zorgt als ze op vakantie zijn, maar niet werd uitgenodigd op hun verjaardagsfeestje. Is dat erg? Nee, lijkt me. Dat is nu het leuke van buren. Je bent er als het nodig is, maar het hoeven niet je vrienden te zijn.

  100 DAGEN

  100 DAGEN

  100 dagen ben ik inmiddels wethouder in uw gemeente. Het is een mooie, maar geen gemakkelijke baan. Ik houd me dagelijks bezig met zaken in goede banen te leiden.

  NIVEA

  NIVEA

  Voor mij staat NIVEA voor Niet Invullen Voor Een Ander. En dat staat dan weer voor de nieuwe manier van het denken en handelen.

  3DmaatjesBergen

  3DmaatjesBergen

  Donderdag 20 mei 2014 werd ik benoemd als wethouder in uw gemeente Bergen. Voorwaar een hele eer, maar ook een flinke klus.