Lia Roefs

Nieuw Bergen, 28 januari 2022.

Ik ben Lia Roefs, 66 jaar. Sinds 1985 woonachtig in Nieuw Bergen. Geboren in Oss, getogen in Udenhout, Ravenstein en Elst. Gestudeerd in Nijmegen en neergestreken in Bergen vanwege een mooi betaalbaar huis in een prachtige omgeving.

Op dit moment ben ik lid van Gedeputeerde Staten in Limburg in een extra-parlementair college. De PvdA heeft mij gevraagd om deze taak op mij te nemen tot aan de volgende Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023. Ik ben op dit verzoek ingegaan. Het voelt voor mij als de spreekwoordelijke kers op de taart aan het eind van een lange, politieke carrière. Mijn portefeuille bestaat uit Ruimte, Wonen, Water en Landbouw. Mijn interesse voor Limburg, ons landschap en mijn kennis en passie als sociaal geograaf komen heel mooi tot zijn recht.

In 2020 besloot ik mijn wethouderschap voor de PK, Progressieve Kombinatie in de gemeente Bergen (L) na 6 jaar neer te leggen. Ik was, want kwetsbaar en met een zeer kwetsbare partner, niet meer voldoende inzetbaar in corona-tijd, vond ik. Dat vervolgens iedereen in lock-down moest had ik niet voorzien. Gelukkig stond mijn opvolger klaar in de persoon van Claudia Ponjee. Zij kon mooi proefdraaien en gaat nu voor een nieuwe periode als wethouder. En dat gaat lukken.

De vaccinaties kwamen precies op tijd om ja te kunnen zeggen tegen de interim gouverneur Remkes om de rol als gedeputeerde op me te nemen.

De kennis die ik opgedaan heb als wethouder, als Statenlid en als Tweedekamerlid komen mij nu erg goed van pas.

Mevrouw C.W.J.M. (Lia) Roefs - Provincie Limburg