Joop Cornelissen

De PK sluit naadloos aan bij mijn waarden en normen en gedachtegoed bij de lokale politiek. Hands on mentaliteit en staan voor de gemeenschap. En niet je eigen belang voorop plaatsen! 

Mijn naam is Joop Cornelissen, 59 jaar en samenwonend in Well. In het dagelijks leven ben ik Manager Bijzondere Opvang COA. Daarvoor werkte ik ruim 30 jaar in de zorg als begeleider en als leidinggevende, met name bij verstandelijk beperkten met psychiatrische problemen maar ook in een verpleeghuis voor jonge mensen, binnen de Jeugdzorg en het onderwijs. Naast mijn HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik ook een managementopleiding gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. In mijn vrije tijd klus ik graag en houd ik van motorrijden. Binnen de PK ben ik actief als bestuurslid.

De PK staat voor mensen én het belang van mensen, zonder een gezonde financiële organisatie uit het oog te verliezen. Deze partij staat nog dáár waar politiek voor móet staan: de bewoners van onze gemeente. 

   

De gemeenschap moet er weer zijn voor haar burgers 

 

De komende jaren ga ik voor voortzetting van het huidige sociale beleid, dat was en is perfect en sluit aan bij de behoefte. Maar zoals altijd met een kritische blik naar een financieel gezonde organisatie. De afgelopen periode is mijn aandacht uitgegaan naar het goed sturen van de gemeentelijke organisatie. Toegankelijk zijn voor eenieder en klantgericht zijn. Daar MOET het de komende periode ook weer om gaan, dat verliezen we nu door mannetjes putterij. Veel te veel eigen belang voorop, geen oog en verstand van het individuele belang. De gemeenschap moet er weer zijn voor haar burgers, dat is het primaire doel!