Vrede en Vrijheid

  Vrede en Vrijheid

  In Nederland mogen wij ons nu 75 jaar vrij noemen. Maar zijn wij ons daar wel bewust van, vraag ik mij wel eens af.

  Schulden en hulpverlening

  Schulden en hulpverlening

  Een tijdje geleden heeft een journalist van de Volkskrant een maand “undercover” bij het callcenter van een grote webwinkel gewerkt. Bij deze webwinkel kan men op afbetaling spullen kopen, tegen een rente van maar liefst 14,9%. Ik dacht eerst dat ik dat niet goed las, maar het blijkt echt waar.

  Mijn handicap hoort bij mij

  Mijn handicap hoort bij mij

  Het is niet zo dat alle mensen met een handicap op een positieve manier tegen het leven aankijken, maar het gros van de 4 miljoen(!) mensen met een handicap doen dit wel. En ieder op hun eigen manier.

  interne (Kerst-) klokken

  interne (Kerst-) klokken

  De tijd lijkt sneller te gaan als je ouder bent door de interne klokken in je lichaam. Met het stijgen der jaren gaan deze langzamer lopen waardoor het lijkt dat de rest van de wereld versnelt.

  PK steunt ANWB KINDERFIETSENPLAN

  PK steunt ANWB KINDERFIETSENPLAN

  De ANWB, maar ook zeker de PK Bergen, vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets. Dit is een verrijking voor een kind. Dankzij deze fiets kan het kind naar een juiste school, naar vriendjes, enz, enz.

  Dank voor de overweldigende steun!

  Dank voor de overweldigende steun!

  Dank voor de overweldigende steun, kaarten, bloemstukken en fruitmanden die ik tijdens mij ziekte mocht ontvangen van vrienden, kennissen en natuurlijk van de mensen van de PK. Ik ben nog niet helemaal het mannetje, het kost veel kracht en inspanning, maar wij gaan ervoor om toch weer de oude te worden.

  Tandarts of kapper???

  Tandarts of kapper???

  Het was eind jaren ’70 toen ik samen met twee collega’s een rit had naar Teheran (Iran). Op zich niets bijzonders, ware het niet dat ik achter Istanbul een raar, zeurderig gevoel in mijn mond kreeg. Het ging niet weg en naarmate de tijd verstreek werd het een nogal pijnlijke aangelegenheid.

  Plastic

  Plastic

  Vandaag, tijdens het wisselen van de zakken, valt mijn oog op de tekst op de zak: plastic afval mag er in, maar ook blik en drankkartons. Ik vraag mij af waarom lege conservenblikken en drankkartons bij het plastic afval mogen. Men moet het afval toch scheiden?

  Straatcoach

  Straatcoach

  Er zijn veel inwoners die overlast ervaren van sommige jeugdigen. Ik zeg erbij dat niet alle jeugdigen opvallen en ook wij waren zeker geen heilige boontjes! Maar het begin, om een einde te maken aan overlast, is er.

  Vakantiestress

  Vakantiestress

  Nog even en wij trekken er allemaal weer op uit, vakantie! Het jaarlijks terugkerend fenomeen van een complete volksverhuizing waar ik zelf ook aan deelneem.

  Toegankelijkheid

  Toegankelijkheid

  Jullie hebben al een tijdje niets meer van mij gehoord. Dat kwam ook wel omdat er niet veel gebeurde op politiek vlak in Bergen. Dus ik dacht, laten wij maar eens op vakantie gaan!