van Den Haag tot het Eendenmeer

Hallo beste mensen,

 

Na 208 dagen hebben de 4 partijen een regeerakkoord bereikt. Wij kunnen er lang en breed over discussiëren, maar wij moeten het er maar mee doen. Alhoewel ik mijn hart vasthoud met twee Christelijke partijen in de komende regering.

Waar ik radicaal op tegen ben is de Btw-verhoging. Vooral de minima gaan dit voelen. En mensen, zoals wij in de grensregio, gaan dan nog meer tanken en boodschappen doen in Duitsland. 

Nu even wat anders. Ik hoor erg veel mensen klagen over de verkeerssituatie voor de ingang van de Jan Linders. Waarom is dat? Kijk, veel mensen kijken slecht uit bij het achteruit rijden vanuit een parkeerplaats en veel mensen rijden hier ook te hard. Daarnaast gebruiken veel automobilisten het als sluiproute om iets eerder thuis te zijn. Ook stoort het sommige mensen dat er soms auto's geparkeerd staan voor de ingang van de Jan Linders, terwijl dit niet mag. Dit is een woonerf en dat staat duidelijk aangegeven. En daarvoor gelden bijzondere verkeersregels, namelijk:

         •voetgangers mogen de wegen over de volle breedte gebruiken;

         •bestuurders mogen binnen het erf niet sneller rijden dan 15 km/uur;

         •parkeren is voor bestuurders van motorvoertuigen alleen toegestaan op die plaatsen die als zodanig zijn aangegeven.

 Maar goed, zover ik weet hebben wij in Bergen nog geen BOA die mensen daarop kan wijzen. 

 

Wij zijn een toeristische gemeente en vooral nu in de Herfstvakantie zagen wij weer veel wandelaars. Maar, beste gemeente: doe iets aan de overvolle afvalbakken bij het Eendenmeer!! Ik erger mij daar kapot aan. En ik niet alleen! Wat moeten onze gasten, die in onze groene gemeente een mooie wandeling komen maken, hiervan denken? Is er dan niemand die dit leeg kan maken? Ik was eerst van plan om zelf een afvalzak mee te nemen, maar dat wordt een beetje moeilijk in mijn rolstoel. Want, wat is er nu mooier dan trots te kunnen zijn op een groene én schone gemeente?

Lieve mensen dit was het. Tot de volgende keer. 

Groetjes Wim Olthof