PK steunt ANWB KINDERFIETSENPLAN

Hallo mensen,

 

Ik wil het eens met u hebben over armoede. Want wat is nu precies armoede?

Volgens de definitie van de Verenigde Naties is armoede ‘het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften’. Dat is nogal wat, vind ik. En denk je: speelt dit ook in Nederland, een land dat toch tot de rijkste landen ter wereld hoort? Ja hoor, ook hier in Nederland speelt dit, maar veelal toch achter de voordeur verborgen. En het komt zelfs voor bij mensen die een baan hebben, hard werken en toch niet rond kunnen komen.

Nu ben ik ook eens gaan Googelen hoeveel kinderen er zijn die in Nederland in armoede opgroeien. Dat blijken 1 op de 9 kinderen te zijn! Kinderen waarvan de ouders geen geld hebben voor dingen op school zoals een laptop of een fiets.

Nu gaat de PK Bergen zaterdag de 28e september meedoen aan een landelijke actie van de ANWB:

ANWB KINDERFIETSENPLAN.

Dit gebeurt tussen 12.00 en 14.00 uur naast het gemeentehuis in Nieuw Bergen. De ANWB, maar ook zeker de PK Bergen, vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets. Dit is een verrijking voor een kind. Dankzij deze fiets kan het kind naar een juiste school, naar vriendjes, enz, enz.

Heb je nu nog een fiets thuis staan en wordt deze niet meer gebruikt? Als het kan lever deze dan in bij het gemeentehuis op 28 september tussen 12.00 en 14.00 uur of meld je bij de PK Bergen via infopkbergen@ziggo.nl . We komen de fiets bij je halen als je niet in staat bent deze te brengen. Ook de firma Weys Tweewielers in Siebengewald ondersteunt deze actie door toezegging van ongeveer 8 fietsen.

Dus mensen, mocht je een fiets hebben staan dan roep ik je bij deze nogmaals op: doneer deze fiets!!! De fiets komt niet bij het oud ijzer maar wordt opgeknapt door vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via Nationaal Fonds Kinderhulp komt deze fiets dan bij een kind terecht dat er erg blij mee zal zijn.

Zo, dit was weer een klein berichtje over een grote actie van de PK Bergen.

Blijf gezond en tot de volgende keer.

 

Groet Wim Olthof