Wij zijn koplopers

Afgelopen week hebben we, de Sportregio Noord-Limburg, de website wijzijnkoplopers.nl de lucht in gegooid.

 

Noord-Limburg loopt letterlijk en figuurlijk voorop om mensen in beweging te krijgen. Er zijn veel vernieuwende projecten en creatieve initiatieven te vinden in de regio, door samenwerking tussen overheid, onderwijs, ondernemers én verenigingen tot stand gebracht.

 

Wij zijn op zoek naar koplopers in Noord-Limburg die hun steentje bijdragen aan onze sportieve en gezonde regio. Veel mooie initiatieven zijn al op de website te vinden. Maar er is daar nog veel meer plaats. Dus, ben je een koploper of ken je een koploper? Laat het weten.

 

Bij wijzijnkoplopers.nl horen ook mooie projecten uit Bergen: natuurlijk de opgeknapte schoolpleinen in al onze kernen, die tot extra bewegen uitnodigen, maar ook het project “bewegend leren” (bv. al dansend leren rekenen of al rekenend leren dansen), waar onze beweegcoach Chantal mee bezig is. Maar bio-walking moet zich zeker gaan aanmelden. En ook “wandelen met .........”, dat waarschijnlijk binnenkort start. En een moestuin voor jong en oud, een gedroomd project in Afferden, past natuurlijk ook in het streven naar een gezonde leefomgeving.

 

Of we nu meteen de gezondste kunnen worden? Dan leggen we de lat voor Bergen wel heel erg hoog. Want op gebied van gezonde leefstijl en bewegen valt er nog een hele achterstand in te halen. Dus koplopers gezocht!