Bankje gezocht

Soms gaan we, mijn partner en ik, winkelen. Hij wil naar de A-Mac, de Handyman, de Mediamarkt en ik naar de boekhandel, de handwerkzaak en de Penshop. Redelijk rolbevestigend, inderdaad. Ook wij worden wat ouder.

Bij dat lanterfanten van mijn man in die winkel, die ik verder niet interessant vindt, is het vergeefs zoeken naar een bankje om het keuzeproces lijdzaam uit te zitten. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde.

Waarom, vraag ik me af, zijn winkeliers in dit opzicht niet klantvriendelijker. We willen graag dat consumenten meer uitgeven. We hebben een vergrijzende bevolking. Maak het gemakkelijker.

Ook in onze gemeente staan vele bankjes. Meestal denken we dan aan de toerist, die even wil uitrusten of wil picknicken. Maar blijven bewegen is goed voor iedereen, voor al onze bewoners, even naar het dorp lopen voor een boodschap houd je gezond. Wel handig als halverwege nog even gerust kan worden. Nodigt mogelijk ook nog uit tot ontmoeting.

Tussen Bergen en Nieuw Bergen komt er al een bankje, bij de Heukelomse Beek. Er staan er al op weg van de Fazantenbuurt naar Mosaïque. Heeft u nog suggesties voor andere zinvolle plekken in onze kernen? Laat ’t even weten.