Veilig op Weg

Zo vullen we in de Gemeente Bergen de verkeersveiligheidsopdracht in onder leiding van onze PK wethouder Claudia Ponjee.
 
Onze ambtenaren @Hans Driessen en @StefanVlijm aan het woord:
Het project Veilig op Weg heeft als motto; een andere kijk op verkeersveiligheid. In deze benadering richten we ons vooral op de mens. En dat doen we op twee manieren. Onze gedragsaanpak werkt aan bewustwording en positieve beïnvloeding van de weggebruiker. Daarnaast is er de samenwerking met onze inwoners; de buurtbewoners. Het gezamenlijk opzetten van een campagne en het uitwerken van aanvullende maatregelen leidt tot mooie resultaten.
 
In de Gemeente Horst aan de Maas loopt het project al vanaf 2018 met veel succes. Sinds najaar 2020 werken we onder de vleugels van Trendsportal aan een regionale rol. Deze brengt het project in alle acht gemeenten in Noord-Limburg.
 
Eén van de deelnemers is de Gemeente Bergen (L) aan de noordkant van onze regio. Hier wordt het project vol overtuiging omarmd door twee collega's. Hans Driessen en Stefan Vlijm zien gedragsverandering als hét middel om de verkeersveiligheid in hun gemeente te verbeteren. Zij zijn dan ook van plan om Veilig op Weg in hun gemeente te laten slagen; dit enthousiaste duo gaat ons helpen in ons streven om de regio een stukje veiliger te maken!