PK presenteert Verkiezingsprogramma

Met trots presenteert PK Bergen het verkiezingsprogramma:

‘SAMENLEVEN DOOR SAMENWERKEN IN BERGEN (L)’

Wij zijn van mening dat enkel door samenwerking grote en kleine maatschappelijke opgaven het hoofd kunnen worden geboden. Samenwerken loopt dan ook als een rode draad door alle hoofdstukken heen.

De PK wil samenwerken aan leefbare en levendige dorpen en aan een gemeente waar iedereen mee kan doen. Duurzaamheid en samen zorg dragen voor een aantrekkelijke groene gemeente staan hoog in het vaandel bij ons als de groene partij van de gemeente Bergen. Het vergroenen van Mosaïque en de schoolpleinen, in het kader van de hittestress, en een energietransitie die eerlijk moet zijn. 

Voor de komende vier jaren willen wij investeren in Kunst en Cultuur in de gemeente Bergen. “Door jarenlange bezuinigingen is dat een ondergeschoven kindje geworden in de gemeente Bergen. Daar willen wij, nu het financieel beter gaat met onze gemeente, verandering in brengen”, aldus onze lijsttrekker Claudia Ponjee.

Daarnaast spreken wij ons in ons verkiezingsprogramma uit tegen de verharding in de maatschappij, die inmiddels ook voelbaar is binnen de lokale politiek. Maar ook over integriteit, een onderwerp dat landelijk en provinciaal nog steeds de gemoederen bezighoudt.