PK BERGEN ZAMELT KINDERFIETSEN IN

De PK doet mee aan de landelijke ANWB-actie waarbij kinderfietsen een tweede leven krijgen. 

 

PK Bergen gaat gebruikte fietsen inzamelen voor het ANWB Kinderfietsenplan. Deze fietsen worden volgens ANWB-normen opgeknapt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en gaan via het Nationaal Fonds Kinderhulp naar kinderen van 8-18 jaar die op of onder de armoedegrens leven. Stichting Leergeld de Stuwwal, actief op het gebied van armoedebestrijding voor de inwoners van de gemeente Bergen, kan een kind bij het Nationaal Fonds Kinderhulp aanmelden. Zij weten welke kinderen een fiets van het Kinderfietsenplan kunnen gebruiken.

 

“De PK heeft contact gelegd met de ANWB, die al enkele jaren een programma heeft waarbij op vele plaatsen in het land fietsen worden ingezameld en na een opknapbeurt weer worden uitgedeeld aan kinderen die een fiets hard nodig hebben. In Noord Limburg gebeurde dat tot nu toe nog niet. Wij vinden het belangrijk dat elk kind toegang heeft tot een fiets en daarom organiseert de PK een inzamelactie voor het ANWB Kinderfietsenplan’’, aldus PK-raadslid Claudia Ponjee.

 

Vier jaar geleden is de ANWB het ANWB Kinderfietsenplan gestart. Projectleider Sanne van den Rotten van het ANWB Kinderfietsenplan: “We zijn sinds 2015 bezig en hebben samen met onze leden al duizenden fietsen ingezameld. Dat is mooi, maar we zijn er nog lang niet. Daarom zijn we erg blij dat de PK ons helpt met inzamelen. Elke fiets helpt een kind vooruit.”

 

Het inzamelen van de fietsen vindt plaats op zaterdag 28 september van 12.00 tot 14.00 uur bij het gemeentehuis in Nieuw Bergen, aan de kant van supermarkt de Lidl. Ook als je een oude of kapotte fiets hebt, heeft het zin deze te brengen. Via fietswerkplaatsen worden de fietsen van het ANWB Kinderfietsenplan opgeknapt - zodat ze daarna kunnen worden uitgedeeld. 

 

Wie een (kinder-)fiets wil afstaan maar niet in de gelegenheid is om deze op 28 september in te leveren, kan zich vóór deze datum melden bij de PK via infopkbergen@ziggo.nl.