Leerlingen in het zonnetje gezet door wethouder Roefs

De gemeente Bergen heeft op 2 juli leerlingen gewaardeerd die voorheen gebruik maakten van de regeling leerlingenvervoer en sinds kort zelfstandig naar school reizen. Samen met wethouder Lia Roefs hebben de scholieren een leuke namiddag in het gemeentehuis beleefd.

Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid ...
De leerlingen zijn in het zonnetje gezet, omdat ze de afgelopen maanden hebben bewezen dat ze goede verkeersdeelnemers zijn door iedere ochtend zelfstandig naar school te reizen. “Met de bus, op de fiets of te voet – de kinderen hebben laten zien dat ze verantwoordelijkheid kunnen nemen en moeilijke situaties goed in kunnen schatten. Hier ben ik heel trots op”, aldus wethouder Lia Roefs. Voor hun prestatie hebben de leerlingen een certificaat ontvangen. Omdat het hele gezin een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de leerlingen, heeft de wethouder ook toegangskaartjes voor het pretpark de Efteling uitgedeeld. “Zo kan het hele gezin dit succes vieren”, vult wethouder Roefs aan.

Kijkje achter de schermen
Het programma was divers. Samen met hun ouders zijn de leerlingen rondgeleid door het gemeentehuis. Zij mochten een exclusief kijkje achter de schermen nemen en samen met wethouder Roefs de geheimen van het gemeentehuis ontdekken. De tussenstop in het gemeentelijke archief was hierbij een van de hoogtepunten. Vol interesse luisterden de bezoekers naar de indrukwekkende verhalen die de opgeborgen documenten, waaronder een brief uit de Napoleontische tijd, vertelden.

Meedoen en ondersteunen
Het bevorderen van zelfstandigheid en eigen initiatief vormt een van de grondpijlers van het beleid van de gemeente Bergen. In het beleidsplan ‘Samen’, dat via de gemeentelijke website beschikbaar is, zijn deze verankerd. In dit plan staat ook de visie van de gemeente Bergen omschreven. Het creëren van een maatschappij, waarbij inwoners meedoen in de samenleving en elkaar waar nodig ondersteunen, vormt hiervan een belangrijk onderdeel.