Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling

Ouderenmishandeling houdt niet op, niet vanzelf. Ouderen trekken zelf vrijwel nooit aan de bel. Ook al weten ze dat sommige dingen die met hen gebeuren grensoverschrijdend zijn. Vaak schamen ze zich. Of ze zijn zo bang voor contactverlies dat ze er maar niets van zeggen. Daarom is het belangrijk dat omstanders alert zijn en weten waar zij terecht kunnen met signalen.
 
15 juni (2021) is de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling. Wij staan stil bij dit maatschappelijk probleem dat de gezondheid en mensenrechten van miljoenen ouderen wereldwijd raakt. In Nederland hebben naar schatting ruim 115.000 ouderen in 2020 te maken gehad met één van de vormen van ouderenmishandeling.
 
Wat kun je doen :
Ouderenmishandeling is niet altijd duidelijk zichtbaar. Toch heb je soms het idee dat er iets niet klopt. Maak je je zorgen om iemand? Ben je of ken je een slachtoffer van mishandeling? Je kunt iets doen door erover te praten of om advies te vragen. Neem contact op met Veilig Thuis om je zorgen of vragen te delen. Veilig Thuis zal samen met jou zoeken naar de passende aanpak.
Veilig Thuis : 0800-2000
Of chat met Veilig Thuis , kijk op de website : www.veiligthuisnml.nl
 
Ouderenmishandeling: het houdt niet op totdat je iets doet !!