Alverman 2.0

Op 10 maart 2020 heeft de raad unaniem(!) besloten om het voorgestelde bedrag van 595.000 euro voor de verdere ontwikkeling van het plan Alverman 2.0 beschikbaar te stellen.

PK raadslid Claudia Ponjee is blij dat de raad unaniem tot dit besluit is gekomen: "Dit is een mooi positief signaal naar de inwoners van Afferden".

Het plan Alverman 2.0 voldoet aan de door de raad vastgestelde kaders van het accommodatiebeleid. Maar voordat daadwerkelijk dit bedrag in ontvangst genomen kan worden, dient de stichting aan extra voorwaarden te voldoen. Eén van deze voorwaarden is dat zij 80% van de overige gelden middels subsidies en fondsen bijeen hebben. Echter, zonder deze toezegging van de raad konden zij daarmee niet aan de slag. Ponjee: "En met deze 595.000 euro uit onze algemene middelen is Afferden weer een stapje dichter bij een prachtig MFC. Dit is overigens het maximale bedrag dat eenmalig verstrekt wordt. Bij eventuele tekorten zal de stichting zelf inventief aan de slag moeten".

"Als raad stellen wij kaders, controleren wij en vervolgens laten wij los…."

"Namens de PK wens ik de inwoners van Afferden heel veel succes met de verdere uitwerking van dit plan Alverman 2.0 en alle andere prachtige plannen zoals het Gezondheidscentrum en Afferden Samen Beter. Wij blijven met veel interesse alle ontwikkelingen volgen", aldus PK raadslid Claudia Ponjee.