PK Participatie-Koffertje ‘Fiets Voucher’

Een paar weken geleden namen onze fractieleden Eric Dilweg en Leo Ponjee contact op met Ida Basten van Vrijwilligerszorg Bergen met de vraag of PK Bergen de Vrijwilligerszorg een om meerdere vouchers mocht aanbieden uit het PK Participatie-koffertje. Ida reageerde enthousiast en wilde graag gebruik maken van onze ‘Fiets Voucher’voor een meneer uit Nieuw Bergen die wat stimulans en aanspraak nodig heeft....
Een afspraak werd gemaakt.

Eric vertelt: “Een week geleden zijn Leo Ponjee en ik gaan fietsen met deze meneer. Daarna zijn we koffie gaan drinken in " Het Ontmoetingspunt " waar hij nog nooit van had gehoord. Hij heeft inmiddels een afspraak gemaakt met de assistent van pastoor om gezamenlijk de verlichting bij de urnen te vervangen. We hebben meneer weer naar zijn huis gebracht en afgesproken dat Leo met hem gezamenlijk zijn voortuin gaat opknappen. En als meneer bij de "Goederenbank" een buitenlamp gaat halen dat wij hem aansluiten.”

Ida’s reactie: ”zijn jullie niet te clonen?” sprak boekdelen maar voor de PK-WERKERS Eric en Leo was het vooral een zeer waardevolle middag.

Vrijwilligers maken het verschil. Heeft u enkele uurtjes in de week tijd over? En lijkt het u leuk om iets voor andere mensen te betekenen? Proteion is altijd op zoek naar bevlogen vrijwilligers. Binnen de vrijwilligerszorg is er aandacht voor kwetsbare burgers zodat zij, voor zover mogelijk, kunnen meedoen aan de samenleving. Persoonlijke ondersteuning door vrijwilligers tijdens een 1-op-1-contact staat hierbij centraal.
Contactpersoon vrijwilligerszorg: Ida Basten, Telefoon: 06-52 66 94 50 

foto van PK Bergen.