ZORG of STENEN

Hallo beste mensen uit de gemeente Bergen,

 

 

Allereerst wens ik u allen een heel gezond en voorspoedig 2018.

Er is hier in onze gemeente weer veel gebeurd op politiek gebied. Wethouders die de laan uitvliegen, partijen die elkaars bloed wel kunnen drinken en een partij waarbij mensen elkaar de tent uitvechten. En wie wordt van dit alles de dupe? Wel, dat bent u, de inwoners van Bergen.

 

Er wordt niet nagedacht over wat er bij de mensen speelt. Ik vang hier en daar nogal eens wat op. En het meeste dat ik hoor van de mensen is: “Was Lia Roefs maar weer terug!” en “Waarom moest Lia Roefs weg?”. Ik probeer de mensen dan uit te leggen wat er is gebeurd. En tijdens deze gesprekken zie ik de mensen boos worden en zeggen: “Ze zijn allemaal gek geworden in dat gemeentehuis!”

 

De mensen vragen mij wat er nu gebeurt als hij of zij morgen zorg nodig heeft. De mensen worden bang! Bang is een groot woord, maar ik voel dat men niet gelukkig is met de huidige situatie. En aan het eind van het gesprek hoor ik dan vaak: “Onder Lia liep het als een tierelier”.

 

Ja beste mensen, nog een paar weken en dan kunnen wij zorgen dat Lia weer wethouder wordt. Want, neemt u van mij aan: als er één iemand is die ervoor kan zorgen dat de zorg wordt verleend aan mensen die het nodig hebben of in de toekomst misschien nodig zullen hebben, dan is dat toch Lia Roefs.

 

En natuurlijk, er moeten zeer zeker ook maatregelen worden getroffen om veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer, verlichting, onderhoud van wegen, etc., etc. Dat weet Lia en dat weet de PK ook. Maar dat moet niet ten koste gaan van de zorg die moet worden verleend aan de burger.

 

 

En dat zal niet gebeuren als Lia Roefs weer wethouder wordt. Want bij Lia staat de mens voorop. Lia, die keihard voor onze samenleving heeft gewerkt en die op een manier is afgezet… Echt, ik kan er nóg kwaad over worden.

 

Maar in maart kunnen wij laten zien wat wij willen: ZORG of STENEN? En ik denk dat wij het beste voor de zorg kunnen gaan. Daar bent u het toch wel mee eens? Dus ga alsjeblieft stemmen! Want niet stemmen is een verloren stem.

 

 

Lieve mensen, tot de volgende keer.

 

Groetjes Wim Olthof