Rust

Het lezen van de kranten en de diverse bladen van afgelopen weekend bracht mij weer tot mooie inzichten. Het jaar nadert zijn einde. Het was een mastjaar, een jaar van uitzonderlijke opbrengst. U hebt de initiatievenkrant ontvangen en gelezen hoeveel inwoners van Bergen uitdagingen hebben opgepakt. U wilt niet weten hoe trots ik daarop ben.

Loesje vermeldde “Vrijwilligers: de volwassen versie van goede feeën”. Een blik in de initiatievenkrant en u moet het met mij en Loesje eens zijn! Maar ik las vervolgens ook: “in de dagen vanaf 5 december tot omstreeks 20 december is de tijd voor het afronden van zaken. Het is niet goed om in deze periode iets nieuws op te starten, dat lukt gewoon niet. Zo kan er vanaf 20 december rust intreden (de beleving van de winterzonnewende)”.

Ik verheug me erop.

“Het is onverstandig om allerlei dingen tussen Kerst en Nieuwjaar te plannen omdat blijkt dat van al die voornemens weinig of niets terechtkomt”. Dus mijn goede voornemens om die 700 markeringen en die duizenden e-mails in de archieven op te bergen, kan ik maar beter vergeten? Ik mag hopen dat ik het hormoon waarvan je gaat opruimen niet aanmaak. Ik wens u dus allen een periode van rust toe. U hebt het verdiend. En volgend jaar? Weer een mastjaar, een volmastjaar. Een extreem volmast mag ook.