VOORLICHTINGSCAMPAGNE ARMOEDEBESTRIJDING EINDELIJK VAN START

Op 13 juni aanstaande zal de aftrap gegeven worden van de langverwachte voorlichtingscampagne rond armoedebestrijding in de gemeente Bergen. Armoede op financieel of sociaal gebied, wat kunnen we dan voor elkaar betekenen? Tijdens de themabijeenkomst ‘Samen tegen armoede’ gaan inwoners, vrijwilligers en professionals hierover met elkaar in gesprek.

In november 2018 diende de PK de motie ‘Voorlichtingscampagne Armoedebeleid’ samen met het CDA in. Het college werd verzocht zo snel mogelijk de uitgebreide voorlichtingscampagne omtrent armoedebestrijding en bestaande vangnetregelingen te voeren conform het geldende armoedebestrijdingsbeleid. “Ik ben blij dat er nu eindelijk gestart wordt met het geven van voorlichting rond armoedebestrijding. Er zijn zoveel gemeentelijke en landelijke vangnetten waar mensen die het nodig hebben gebruik van kunnen maken. Maar dan moet je wel weten dat ze bestaan!”, aldus PK raadslid Claudia Ponjee.

De themabijeenkomst ‘Samen tegen armoede’ vindt plaats op 13 juni van 13.00 tot 17.00 uur in Den Asseldonk in Nieuw Bergen. Aanmelden kan telefonisch (0485) 34 83 83 en via e-mail naar info@bergen.nl o.v.v. ‘Samen tegen armoede’.