PK Participatie-Koffertje ‘Muziek Voucher’

Tijdens de begrotingsbeschouwingen, eind 2014, boden wij de wethouder van Samenleving “Het Participatie Koffertje” aan. Het koffertje, gevuld met vouchers, is bedoeld als een klein gebaar met een oproep aan anderen dit te zien als voorbeeld. Een voorbeeld om als politiek de daad bij het woord te voegen.

Leo Ponjee (PK) legt uit: “We lazen destijds in de begroting over de kanteling die de overheid en de samenleving in zou gaan. Wij beseften maar al te goed dat deze opgave groot is en veel energie van velen vergt. Als PK fractie wilden we hier graag een steentje in bijdragen.”

Na zoveel maanden kunnen we zeggen dat er al verschillende vouchers verzilverd zijn. Maar speciaal op deze dag, de Internationale dag van de ouderen, willen we er 1 bijzondere uitlichten. Aan het woord is Leo Ponjee, raadslid van onze PK Bergen:

“Het is vandaag de dag van de ouderen en in dat kader heb ik gisteren gezongen voor de mensen van de Dagbesteding in Den Asseldonk in Bergen. Bij een toevallige ontmoeting en gesprek met de begeleiders van cliënten van Dichterbij in Gennep, ca 3 jaar geleden, kwam muziek en zingen ter sprake. Zij waren zeer geïnteresseerd in mensen die dit konden verzorgen. Een afspraak werd gemaakt en sindsdien zing ik in Gennep op 3 plekken en ook in Den Asseldonk voor cliënten van Dichterbij en de Dagbesteding.

Het is een zeer dankbaar publiek. Maar dat iedereen die dat wil mee kan zingen, vind ik het belangrijkste. Vandaar dat ik ook voor tekstboekjes gezorgd heb. De mensen genieten. Al met al leuk en dankbaar werk”, aldus Leo Ponjee. 

foto van PK Bergen.