PK ernstig teleurgesteld over besluit den Asseldonk

Afgelopen dinsdag is definitief het besluit gevallen dat het zwembad in den Asseldonk gaat verdwijnen en in deze ruimte een multifunctionele ruimte gerealiseerd gaat worden.

Volgens PK-raadslid Eric Dilweg is er niet onderzocht of het zwembad in andere vorm behouden kon blijven, ook is niet onderzocht of er wel een multifunctionele ruimte in aangekondigde vorm nodig is. Ook zijn de verbouwingskosten nog volledig onbekend. Er is nu bijna 1 miljoen euro toegezegd, en weten we niet of dit voldoende is, het college heeft in feite een blanco cheque afgegeven. Als raad zouden we toch wat voorzichtiger met zo’n bedrag aan gemeenschapsgeld om mogen springen.

De coalitiepartijen CDA en VVD steunden het voorstel wat leid tot onmiddellijke sluiting van het zwembad en realisatie van een grote multifunctionele ruimte in de Asseldonk nog voor de zomer van 2014. Blijkbaar vertrouwen CDA en VVD het college van B&W en directie van Optisport op hun blauwe ogen, onverantwoord vindt de PK.

Een motie om het besluit uit te stellen en snel eerst de zaken beter te onderzoeken en met concrete cijfers te komen werd door CDA en VVD weggestemd, onbegrijpelijk volgens Eric Dilweg. Ook was er geen steun voor het PK voorstel om ouders tegemoet te komen in de kosten van het wegvallen van het schoolzwemmen en zo te zorgen dat toch ieder kind zwemdiploma A kan halen in onze waterrijke gemeente.