PK dient 'hondenpoep-motie' in

Hondenpoep staat altijd hoog op irritatie-lijstjes. Vooral niet-hondenbezitters ergeren zich aan ontlasting op ongewenste plekken. Nu is er door de gemeente een speelruimteplan gepresenteerd waarin gestimuleerd wordt dat er meer gebruik gemaakt gaat worden van de informele speelplekken in de kernen. (Informele ruimte is de ruimte waar geen specifieke speeltoestellen staan, zoals straat, stoep, stuk bos en grasveld.) 

Als PK juichen wij dit toe. We wonen immers in een gemeente waar wij GELUKKIG heel veel informele speelplekken hebben. Maar wij vragen ons wel af hoe deze speelplekken zo veilig mogelijk gemaakt kunnen worden. In het plan lezen wij namelijk: “de grootste bedreiging van de informele speelplekken is hondenpoep”. 

Om die reden dient de PK een motie in tijdens de raadsvergadering van 7 maart 2017. Wij roepen in die motie het college op om een pilot van 1 jaar te starten. Door het aanbieden van gratis hondenpoepzakjes aan hondenbezitters en het plaatsen van speciaal daarvoor bedoelde afvalbakken hopen wij dat de overlast van hondenpoep minder wordt.