HULDE VOOR HEN DIE JONGE KINDEREN EEN KANSRIJKE START GEVEN

Hulde voor hen die jonge kinderen een kansrijke start geven

Deze week is het de Week van het Jonge Kind. De bedoeling van deze week is aandacht vragen voor de zo belangrijke  eerste jaren van het kind en laten zien wat er in het land gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien.

De PK heeft stilgestaan bij de voorzieningen in de gemeente Bergen die zo belangrijk zijn voor de eerste levensjaren van een kind. Ontwikkelingsgerichte Kinderopvang (OKI), toegankelijk voor ieder kind, Voor- en Vroegschoolse Educatie, onderdeel van een gedegen onderwijsachterstandenbeleid, prachtige kwalitatief hoogwaardige bibliotheek, Bibliotheek Op School, de VoorleesExpress, het project Kansrijke Start, en dat is nog maar een kleine greep uit het totaal.

We zorgen goed voor onze kinderen. Maar in deze corona-tijd is de PK ook bezorgd. Kinderen hebben achterstanden opgelopen. En juist bij de kinderen die al achterstanden hadden moeten er nu weer extra achterstanden worden weggewerkt. Een hele klus voor iedereen die bij het opgroeiende kind is betrokken. Wij wensen hen allen heel veel succes!

Ps. Wilt u over dit onderwerp iets kwijt? infopkbergen@ziggo.nl