Nederland versus USA

Hallo beste mensen,

 

De PK heeft vrijdag zijn eerste dorpsschouw gehouden in de kern van Bergen. Daarbij aanwezig waren de dorpsraden van Bergen en Aijen en natuurlijk onze lijsttrekker, mevrouw Lia Roefs. Ik kan jullie zeggen dat het een succes was. Zeker omdat de dorpsraden hun zegje konden doen om de leefbaarheid in de dorpen te behouden. Aanstaande zaterdag wordt er een dorpsschouw gehouden in Nieuw Bergen. Dus mensen, ik zou zeggen: kom ook!

Dan hoor ik tegenwoordig veel mensen klagen over onze gezondheidszorg. En ja, het is duur. Maar wij hebben er tenminste een. En dat vind ik persoonlijk toch een goed sociaal vangnet in Nederland. Als wij dit gaan vergelijken met Amerika dan is het land dat zegt de beste democratie ter wereld te hebben, een derde wereldland. Daar is de Obama-care per maand 475 dollar, dat is ongeveer 409 euro. Maar daar komt bij een eigen risico van, schrik niet, 14.000 dollar, wat ongeveer 12.000 euro is. Een röntgenfoto maken kost zomaar 600 dollar, enz., enz. En president Trump wil dit nog duurder maken.

Dus ons gaat het in de gezondheidszorg nog niet zo heel slecht. Ik weet dat er veel mensen het niet met mij eens zijn. Maar spreek mij gerust aan, ik ga graag met jullie aan de praat!

 

Lieve mensen dit was het. Tot de volgende keer. 

Groetjes Wim Olthof