Ga stemmen!!!

Hallo beste mensen,

 

Het is bijna zover en dan mogen wij gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad en een ‘nee’ of ‘ja’ gaan aankruisen voor het referendum over de “Sleepwet”. Ik ben zelf al aardig zenuwachtig want men weet natuurlijk nooit wat de uitkomst is en wat de toekomst ons gaat brengen. Maar een toekomst zonder Lia Roefs als wethouder kan ik mij bijna niet voorstellen. En het is ook zeker niet goed voor het politieke klimaat in Bergen, als Lia geen wethouder zou worden. Maar goed, wij gaan het zien en een portie gezonde nervositeit hoort erbij. 

Maar eerst even iets anders.

Men kan buiten kantooruren niet meer binnenlopen in wat eigenlijk het meest toegankelijke gebouw in Bergen moet zijn. Dit komt omdat één of meerdere personen zich nogal zwaar misdragen zouden hebben in het gemeentehuis. Er is geen aangifte gedaan, er zijn alleen ‘stevige gesprekken gevoerd’! Maar wat is hieraan vooraf gegaan? Waarom zijn deze personen of persoon gaan flippen? Niemand weet het en dat is misschien maar goed ook. Jammer is het wel dat door één of meerdere personen de toegankelijkheid voor de goedwillende burger van Bergen nu te wensen overlaat.  

Want wat schetste nu mijn verbazing? Mijn begeleider en ik hadden een afspraak met onze burgemeester. Maar de deur zat dicht, en dat tijdens kantooruren! Ik moest beneden aanbellen (ingang voor rolstoelers) en mijn metgezel boven, om binnengelaten te worden. Natuurlijk begrijp ik het besluit van de gemeente om hun deuren te sluiten buiten kantooruren, maar ik zie dagelijks mensen de trap opgaan om er dan achter te komen dat de deuren gesloten blijven. Verwonderd staan ze dan te kijken: Hé, is de deur kapot? Dan zie je ze teruglopen om het nog een keer te proberen. Soms moet je er ook nog wel om grijnzen want je ziet de mensen dan weer teruglopen om het nog een keer te proberen. Of ze gaan met hun handen staan zwaaien in de hoop dat de schuifdeuren zich dan openen! Het lijkt wel een slapstick. Wat ik hiermee wil zeggen: “Gemeente, overweeg jullie besluit nog een keer want een vriendelijke en toegankelijke dienstverlening moet toch een must zijn in de gemeente Bergen!”

Een paar dagen geleden kwam ik een krantenknipsel tegen van 14 december 2017, twee dagen na het ontslag van Lia Roefs. En wat zie ik dan staan onder de foto van Lia Roefs: ‘ik ben een verbinder’ en onder de foto van A. Splinter: ‘ik ben een man van principes’. Ik heb beide foto’s eens goed bekeken en de artikelen wel drie keer gelezen. Deze foto’s hadden op mij een magische aantrekkingskracht. Ik dacht: wat zie ik nu steeds? Ik zie Lia met haar vuist gebald voor zich uitstarend. Wat gaat er in Godsnaam om in deze vrouw die alles, maar dan ook alles voor haar Sociale Domein heeft gegeven? Die ziet op dat moment alles, maar dan ook alles in elkaar donderen! En dan de tekst onder haar foto: “Ik wil niet leven in een wereld waar alleen maar naar geld wordt gekeken!” Ik vind het een trieste foto. 

En dan kijk ik naar de foto van haar ‘collega’ A. Splinter. Wat zie ik op deze foto? Ik zie een ietwat ‘arrogant en zonder een greintje empathie’ kijkende man die lijkt te denken: “dit heb ik toch maar mooi geflikt!”, zonder ook maar een spoor van emotie te tonen. Ik ken veel van dit soort mensen. En ik denk dat er een tijd komt dat ook deze mensen zichzelf tegenkomen.

 

 

Zo, dit was het laatste blog voor de verkiezingen en ik roep jullie nogmaals op: GA ALSTUBLIEFT STEMMEN!!!!!!! Want jouw stem kan doorslaggevend zijn. Dus mensen: op naar de stembus op 21 maart. Ik hoop heel veel mensen te zien en ik hoop dat iedereen op de PK stemt! DOEN en alvast bedankt!

 

Groetjes Wim en Beemer