De uitslag!

Hallo beste mensen,

De verkiezingen zijn voorbij en het was zenuwslopend!!!

De nacht van dinsdag op woensdag niet kunnen slapen. Ik lag maar te draaien: wat gaat er gebeuren? Hoeveel stemmen krijgen wij? En toen werd het woensdagavond. Om ongeveer 22.00 uur deed Mark Reiniers de aftrap om de getelde stembiljetten openbaar te maken. Ik kan jullie vertellen dat de zenuwen je door de keel gieren!!! En dan eindelijk, toen alle stemmen geteld waren, het verlossende woord... ik schrijf het groot: DE PK 1477 STEMMEN!!! 1 zetel gewonnen met 4 jaar geleden. Ja mensen, kijk er maar eens goed naar. Dit is een geweldig resultaat!!!

 

Ik kan natuurlijk van iedereen het aantal stemmen gaan opschrijven maar dat gaat wat te lang duren. Wij hebben er echter een paar uitschieters bij: natuurlijk onze Lia Roefs met 651 stemmen en Wim van der Coelen die Well op zijn kop zette met 92 stemmen. Maar ook een voor mij speciaal iemand, namelijk Jasmin Kajtazovic met 102 stemmen.

 

Deze man, die zich voor iedereen wegcijfert, voor iedereen een vriendelijk woord over heeft, die huis en haard heeft moeten verlaten door een verschrikkelijke oorlog, die hier in Afferden een heel nieuw bestaan heeft opgebouwd, deze man moet ik echt even in het zonnetje zetten met dit geweldige resultaat. Maar ook Lia, die overmand door emoties toch Splinter een hand gaf en hem feliciteerde, wil ik in het zonnetje zetten. Ik vind het knap. Ik weet niet of ik dit had gekund. Maar Lia is te professioneel om dit niet te doen.

 

Onze overwinning is ook mogelijk gemaakt door een geweldige ploeg mensen die hier hard voor gewerkt hebben, campagne gevoerd hebben in de regen en in die afschuwelijke kou: ook jullie bedankt!

 

Hoe gaat het nu verder? Ik zou het niet weten. De kiezer heeft gekozen. En vooral de kiezers van de PK willen Lia Roefs terug als wethouder. Want wie anders dan Lia kan het Sociale Domein beter beheren? Want zou het CDA toch met de VVD samen verder willen en Pekema op het Sociale Domein willen zetten als wethouder, dan denk ik dat de kiezer (en laat ik het netjes houden) “not amused” is. En men weet drommels goed wat ik bedoel. Want kijk maar eens terug in het verleden en dan hoef ik daar verder niet over uit te wijden.

 

Wat ik wel al weet is dat wij van de PK een geweldige groep mensen krijgen in de nieuwe gemeenteraad. Ik wil ze toch graag even noemen. Laat ik beginnen met onze dame Claudia Ponjee en dan hebben we Jos Valckx, Harry Bakker en “last not but least” Bert Martens. Deze mensen gaan het namens de PK doen. En ik weet dat zij het goed gaan doen, daar ben ik volledig van overtuigd! Zij gaan ons verkiezingsprogramma uitvoeren, want daarvoor heeft u ons gekozen. En wij gaan u niet teleurstellen, dat beloof ik u. En nu maar hopen dat Lia weer onze wethouder wordt! Wij hopen het van harte.

 

En dan wil ik als laatste natuurlijk u als kiezer bedanken voor het vertrouwen dat u in ons gesteld heeft!!!

 

Beste mensen dit was het weer. Ik zou zeggen tot de volgende keer!

Groetjes Wim Olthof