Coalitieonderhandelingen

Hallo beste mensen,

 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Dat komt natuurlijk ook doordat de verkiezingen voorbij zijn en de nieuwe raadsleden geïnstalleerd zijn en dan neemt het leven weer even zijn gewone gang. Alhoewel het, voor wat betreft het campagne voeren en de andere werkzaamheden, wat mij betreft wel weer verkiezingen mogen zijn. Maar goed, dat duurt weer vier jaar. 

Er is nog geen nieuw college. De fractievoorzitters en andere mensen zijn nog druk mee bezig om dit allemaal in goede banen te leiden. En dat is, op zijn zachtst gezegd, een hoop werk en vele uren die daar in gaan zitten. Er wordt echt veel van deze mensen gevraagd, zeker tijdens de onderhandelingen met de andere partijen.

Bijna dagelijks vragen de mensen hier in de gemeente mij: komt Lia terug? En de opmerking er gelijk achteraan: want ik heb op haar gestemd!

Ja, en dan wordt het moeilijk voor mij want daar kan ik op dit moment geen antwoord op geven, hoe graag ik dat ook zou willen. Maar ik zelf ga er vanuit dat zij gewoon weer op haar werkplek als wethouder terugkeert. Want deze vrouw hoort daar gewoon! Maar ook onze Claudia, die zich net als haar vader als een Terriër ergens in vastbijt. En zo zijn er in onze PK-ploeg zoveel leuke, fijne, lieve, gedreven mensen die zich voor de burger en de gemeente willen inzetten. Maar ook luisteren naar de mensen, want dat is heel belangrijk: horen wat de burger wil! En dan moet ik toch ook nog wel even een compliment maken richting Harry Bakker, ons nieuwe raadslid binnen onze PK. Tijdens de Commissievergadering kwam Harry voor de eerste keer aan het woord en hij deed het geweldig! Harry, chapeau! 

Beste mensen dit was het weer. Ik zou zeggen tot de volgende keer en ga genieten van het mooie weer dat er aankomt deze week!

 

Groetjes Wim Olthof