Campagne voeren

Hallo beste mensen uit de gemeente Bergen,

 

De verkiezingscampagne is in alle hevigheid los gebarsten. Wij van de PK hebben borden geplaatst, geweldig mooie spandoeken opgezet, flyers en ansichtkaarten laten drukken enz., enz. Maar daar is het natuurlijk niet mee gedaan. Het belangrijkste is dat wij in gesprek gaan met onze inwoners. Dat proberen wij altijd te doen, maar op 3, 10 en 17 maart gaan we écht de straat op om dit te doen. Wij hopen u dan ook te spreken! 

Wat mij op dit moment erg hoog zit is dat in Dagblad de Limburger van afgelopen donderdag 22 februari ’18 Lia Roefs wordt neergezet als de vrouw die met geld om zich heen smeet. De journalist gaf aan dat dit een weergave was zoals in de vergadering van 20 februari ’18 over Lia werd gedacht. Maar waarom heeft deze journalist,  wat bij de Volkskrant wel gebeurt, zich niet in verbinding gezet met Lia voor wederhoor? Ik vind dat men ook de andere kant van het verhaal moet horen. En dan die uitspraak van burgemeester Pelzer die zich afvraagt of Bergen een uitkeringsfabriek is? Ik vind dat men als burgemeester zich een uitspraak als deze niet kan permitteren. Zij moet boven de partijen staan! 

Nu hoor ik al van verschillende mensen die zorg kregen, dat dit al is teruggedraaid. Een meneer die ik gesproken heb krijgt nu nog maar voor een periode van drie maanden om de 14 dagen zorg, terwijl deze meneer elke week zorg kreeg. Ook hoorde ik uit een bron die ik niet nader ga noemen, dat op dit moment cultuur en wegen op de eerste plaats komen en dat de burger maar moet zien. Mensen worden teruggestuurd naar de huisarts met de vraag waar moet ik nu heen? 

Lia deed het geweldig goed. En ja, er was wat tekort op jeugdhulp! Maar welke gemeente heeft dit niet? Eindhoven en Groningen hebben 16 miljoen tekort. En 23 kleine gemeentes met een tekort van 14 miljoen. Dus waar praten wij over? 

Maar dan zie ik op de website van het CDA een bloemlezing wat Lia dan allemaal niet goed heeft gedaan en waar de gemeente zoveel geld aan heeft uitgegeven. Dit zijn allemaal delen die uit zorgdossiers komen!!! En ik vraag mij dan af: mag dit zomaar??? Zijn dit dan die dossiers die zogenaamd rondslingerden binnen het gemeentehuis??? Mensen toch, waar moet dit eindigen? Wat ik wel weet is dat de PK zich het niet in zijn hoofd zou halen om iets te publiceren wat privacy gevoelig ligt. Maar ja, dat ziet het CDA blijkbaar anders. Ik vraag mij af of men bij het CDA dan ook stilletjes mag vloeken in de kerk?    

Mensen tot ziens op 3, 10 en 17 maart! En denk er aan: ga stemmen 21 maart! Natuurlijk PK EERLIJK EN SOCIAAL LIJST 3 nummer 1 LIA ROEFS. Maar het mag ook op een ander, wij hebben namelijk geweldige kandidaten! Als het maar PK is.

 

Lieve mensen, tot de volgende keer. 

Groetjes Wim Olthof