2017 is ten einde en 2018 ligt voor ons

Hallo beste mensen,

 

 

Het jaar 2017 is ten einde en 2018 ligt voor ons. Het jaar was op zich nog niet eens zo slecht, politiek gezien. Wij kregen na een lange kabinetsformatie toch maar een nieuwe regering.

 

Maar voor ons, de mensen van de PK, liep het slechter af. “Onze” Lia werd naar huis gestuurd. Dit was verdrietig en voor Lia heel emotioneel want zij heeft meer dan drie jaar alles gegeven voor “haar” burgers van Bergen. Zeker voor de mensen die zorg nodig hadden. Zij werd door onze coalitiepartner het CDA in de rug aangevallen en ik kan hier nog steeds ontzettend kwaad over worden. Maar ik denk dat hier genoeg over gezegd is. Wij gaan in maart gewoon stemmen met z’n allen en gaan ervoor zorgen dat Lia gewoon weer wethouder wordt.

 

Maar ook van Leo Ponjee als raadslid hebben wij afscheid moeten nemen. Wij kregen hier zijn dochter Claudia voor terug, die net zo gedreven is als haar vader. En wij wensen haar natuurlijk veel succes toe.

 

Nu naderen wij het jaar 2018 en een heleboel mensen gaan zich afvragen hoe het komende jaar gaat worden. Nu, dat staat in de sterren en dat is ook maar goed zo. Het zal soms niet makkelijk worden er zal ook menig traantje vloeien. Soms van geluk, maar ook van verdriet.

 

Ambitie en gejaagdheid is bij een heleboel mensen tegenwoordig standaard geworden. Alles moet meer, groter, een beter salaris, een nieuwe auto, drie vakanties. Maar is dat geluk? Nee, ik denk het niet. Er zal je maar iets naars overkomen, dan is dat alles geen knip voor de neus meer waard.

 

Wat is dan geluk, vraag jij je af? Nu,  geluk bestaat, denk ik,  uit de verbintenis met de mensen om je heen die een arm om je heen leggen als het niet goed gaat of gewoon tussendoor een knuffel geven. Met dit gegeven kan men denk ik wel het nieuwe jaar in. En wat ook kan helpen in het nieuwe jaar, is een vriendelijk woord. Het kost geen geld of tijd maar de echo hiervan kan eindeloos duren.

 

 

Lieve mensen van de gemeente Bergen,  ik wens jullie allen veel gezondheid en geluk in 2018 en ga stemmen in maart want jouw stem is misschien doorslaggevend.

 

Groetjes Wim Olthof